A legjobb tárhely? - Szoftver Tippek

A legjobb tárhely?

Bár már lassan 5-6 éve foglalkozok weblapokkal, csupán pár hónapja vásároltam az első saját tárhelyem. Addig ingyenes tárhelyeket használtam, amik rengeteg fejfájást okoztak. Persze tanulni és gyakorolni jók voltak, azonban megvolt a veszélye annak is, hogy az oldalam egyik napról a másikra simán eltűnik…

Rengeteg ingyenes tárhelyet próbáltam ki, azonban a leghosszabb ideig az extra.hu-t használtam. Rengeteget szívtam mindenikkel, volt ahol fórum motort voltam képtelen telepíteni, de volt pár tárhely, amelyiken olyan alap cuccot nem sikerült működésre bírni, mint Joomla vagy WordPress, nem beszélve web directory scriptekről, stb. Keresőbarát URLekről meg még álmodni se mertem… :)

A lényeg, hogy a karácsonyi vakációban elegem lett az egészből és előfizettem egy hónapra az első tárhelyemre. Nem bántam meg, azóta is azt használom. Nem is akartam nagy dobra verni, hogy a szoftvertipp is végre saját tárhelyen így saját kézben van, de volt egy kis incidens és nem kicsit lepődtem meg a tárhelyszolgáltató reakcióján.

Az történt ugyanis, hogy márciusban nagyon nagy látogatottságnak örvendett a szoftvertipp és finom szólva túl nagy terhelést kapott a szerver amin csücsül. A szolgáltatótól azonnal email kaptam, amin picit meg is lepődtem. Elsősorban azon, hogy képes egy egyszerű blog túlterhelni egy szervert, aztán meg azon, hogy a tárhely szolgáltató nem törölte az oldalam és küldött el a fenébe a havi vacak 10 dolcsimmal, hanem telepítették és aktiválták a WP Super Cache plugint, így visszafogva az oldal étvágyát. Bizony, csak pislogtam, hogy ilyen is van, az extra.hu három toplistámat törölte egyik napról a másikra figyelmeztetés nélkül, pedig tényleg nagyon vigyáztam, hogy még véletlenül se kerüljön illegális tartalmú oldalra se mutató link.

Igaz, hogy az én referrer IDmat tartalmazza, de nélküle is ajánlanám bárkinek. Most már minden oldalam ezen a tárhelyen van és biztonságban érzem őket, tudom, hogy ha ma lefekvés előtt ott volt az oldal, akkor holnap ébredés után is ugyanott lesz. Ezért az érzésért van mikor 10 dolcsinál sokkal többet is fizetnék. Ó igen, korlátlan tárhely, korlátlan hozzárendelt domain és korlátlan adatforgalom is ezért az árért. Ooooyeah :);)5 Comments