A második processzor mag kikapcsolása Xperia készülékeken - Szoftver Tippek

A második processzor mag kikapcsolása Xperia készülékeken

Amióta okostelefonom van, folyamatosan azon munkálkodok, hogy minél tovább tartson az akku egyetlen feltöltéssel. Jelenleg egy Xperia U készülék lapul a zsebemben, amiből minden olyan applikációt meg szolgálatatást kigyomláltam, amit semmire se használok és csak fölöslegesen használnak energiát. Azonban ráakadtam egy apró kis alkalmazásra, amely segítségével tovább növelhetjük az akku teljesítményét.

Az Xperia U, P, Sola és Go telefonok mind dual core, azaz két magos processzorral rendelkeznek. Erre szükségünk is van, ha az ICS verziójú Androidon szeretnénk játékokat futtatni vagy videót nézni, hiszen ezekben az esetekben magasabb processzor-teljesítményre van szükség. Azonban ezeket a ritka eseteket leszámítva nincs szükség ekkora teljesítményre, így a második processzor mag fölöslegesen meríti az akkumulátort.

Az XCore Xperia applikáció ingyenesen letölthető a Google Play boltból. Segítségével kikapcsolhatjuk Xperia készülékünk második processzormagját. Az applikációt pofon egyszerű használni, telepítés után bármilyen aktiválás nélkül használatba vehető. Egyszerű felhasználói felületén a felhasználó egyetlen gomb segítségével kapcsolhatja ki vagy be a második processzormagot. A legtöbb esetben valóban nincs szükségünk a maximális processzor teljesítményre, azonban ha játszani szeretnénk vagy esetleg videót nézni, akkor mindenképp vissza kell kapcsolnunk, különben szakadozni fog a játék vagy videó.

Xperia Sony XperiaA hozzászólások lezárultak.