A Windows 8 minimális gépigénye - Szoftver Tippek

A Windows 8 minimális gépigénye

Pár éve az XPről Vistára való áttérés nem volt zökkenőmentes, a Vista minimális gépigénye jóval nagyobb volt, mint azon számítógépek teljesítménye, amelyeken az XP remekül működött. De azóta a Microsoft minden igyekezetét latba vetve próbálja visszafogni operációs rendszerei étvágyát. Ez úgy tűnt, hogy sikerült is nekik, hiszen a Windows 7 gépigénye nem volt sokkal nagyobb, mint a Vistáé. 

A Windows 8 minimális gépigénye se nőtt számottevően elődjéhez, a Windows 7-hez képest, így ha valaki Windows 7-ről szeretne áttérni Windows 8-ra, akkor nem kell az egész hardware-t kicserélnie, bár régebbi számítógépek esetében nem árt plusz RAM-al kiegészíteni a meglévő hardwaret.

Processzor: 1 GHz a Microsoft szerint. Ez így kicsit pontatlan, hiszen 1 GHzes processzorok már Pentium III-as gépek fénykorában léteztek, természetesen egy magosak, amiken ma a Windows 8 csak szenvedne. Ahogy a Windows 7-nek, úgy a Windows 8-nak is egy modern, legalább 2 magos processzorra lenne szüksége, mint az Intel Core 2 Duo vagy AMD Athlon X2.

Videokártya: DirectX 9-et támogató videokártya WDDM 1.0 vagy újabb driverel

RAM: A 32 bites verzió számára elég 1GB RAM és a 64 bites is beéri 2GBal. Ez jól hangzik, de félreértés ne legyen, ennyit kér maga a Windows 8, hogy fusson és alap feladatokat végrehajtson. Ezen felül a Windowson futtatott különböző szoftvereknek is RAMra van szükségük. Ha  legalább kétszer annyi RAMunk van, mint a minimum rendszer követelmény, akkor a Windows 8 és

Merevlemez: 16GB a 32 bites, illetve 20GB a 64es számára. Ez a mai merevlemezek kapacitásához képest valóban nem sok, de ez a minimum, szerintem legalább 30GB szükséges lenne a 32 bites verzió számára és 40GB a 64esnek, ha arra is gondolunk, hogy idővel újabb meg újabb updatek érkeznek.

Összefoglalva, a Windows 8 minimális gépigénye a Microsoft szerint:

Processzor: 1 GHz vagy gyorsabb
Videokártya: DirectX 9-et támogató videokártya WDDM 1.0 vagy újabb driverel
RAM: 1GB (32-bit) vagy 2GB (64-bit)
Merevlemez: 16GB (32-bit) vagy 20GB (64-bit)A hozzászólások lezárultak.