Adatbázis hozzáférés a WordPress admin felületéről - Szoftver Tippek

Adatbázis hozzáférés a WordPress admin felületéről

A WordPress egyike a legjobb blogmotroknak, amikkel eddig találkoztam. Gyors, megbízható és a fejlesztők keményen dolgoznak a kis biztonsági rések betömködésén, de néhány igencsak nagyszerű plugin segítségével még jobbá tehetjük. Egyik ilyen WordPress kiegészítő a WP-phpMyAdmin…

Szerintem bárki aki egy keveset is dolgozott egy weboldallal készít biztonsági mentéseket. Én is készítek általában minden új bejegyzés után, így ha valami gond történik a szerverrel vagy esetleg kárt tesznek az oldalamban, akkor pillanatok alatt vissza tudom állítani az oldalam, így nem vész kárba a munkám (már ha a blogolást munkának lehet nevezni).

A WP-phpMyAdmin egyike a kedvenc WordPress kiegészítőimnek, hiszen lehetővé teszi az adatbázisom elérését a WordPress adminisztrációs felületéről. Ugyanazokat a műveleteket hajthatjuk végre adatbázisunkon, mint a phpMyAdminnal. A plugin a WordPress konfigurációs fájljában megadott jelszót használja az adatbázisunk elérésére, így viszonylag rövid idő alatt férhetünk hozza adatbázisunkhoz és 2-3 perc alatt elkészíthetjük a biztonsági mentéseinket.

Mint minden más WordPress kiegészítőt, a WP-phpMyAdmin-t is pillanatok alatt telepíthetjük, csupán másoljuk a fájlokat szerverünkre a megfelelő könyvtárba, majd a WordPress adminisztrációs felületéről aktiváljuk az új kiegészítőt. Az új kiegészítőt a “Manage” fül alatt találjuk.A hozzászólások lezárultak.