AdSense: betűtípusok választása - Szoftver Tippek

AdSense: betűtípusok választása

Úgy látszik, hogy ismét belehúzott az AdSense fejlesztőcsapata, hiszen alig pár napja lett elérhető mindenki számára az “AdSense for Domains” opció, amely lehetővé teszi AdSense hirdetések megjelenítését parkolt domaineken. Még nem nagyon múlt el a csodálkozásom a Google lépésén, máris egy újabb funkcióval bővül az egyik legnépszerűbb szolgáltatása.

Bizony, eléggé meglepődtem az “Adsense for Domains” funkción, mert eddig úgy tűnt, hogy a Google harcol az úgynevezett “Made For AdSense” oldalak ellen, amelyek nem igazán a látogatónak készülnek, nem tartalmaznak hasznos információt, csupán azért készítették őket, hogy teletömhessék AdSense hirdetésekkel, amelyekre majd a látogatók kattintanak.

Az új funkciónak azonban nagyon örülök, már várható volt. Mivel kiválaszthatjuk a hirdetés betűtípusát, azok sokkal jobban beleillenek oldalainkba. Ez az a pont, ahol többen belém köthetnétek, ugyanis van aki arra esküszik, hogy a reklámoknak ki kell tűnniük és nem szabad elrejteni őket. Mindkét módszert próbáltam, de olyan nagy különbségre nem lettem figyelmes, hogy kiemeljem a hirdetéseket. Nekem jobban tetszik, ha beleillik az oldal színvilágába.

Új AdSense hirdetés létrehozásakor vagy egy már meglévő módosításakor beállíthatjuk a megfelelő betűtípust. Csupán Arial, Times és Verdana betűtípusok közül választhatunk, mégsincs okunk elkeseredni, hiszen ezek a weben leggyakrabban használt betűtípusok.

Úgy gondolom, hogy nincs egy jólbevált “recept”, amit ha bármilyen oldal esetében alkalmazunk, akkor nagy átkattintási arányt érhetünk el, szerintem miden oldalt külön kell vizsgálni, kíséretezni kell a színekkel, a formákkal, a hirdetések elhelyezésével és most már a betűtípusokkal is játszadozhatunk.A hozzászólások lezárultak.