AdSense hirdetés az RSS csatornán - Szoftver Tippek

AdSense hirdetés az RSS csatornán

Az RSS hírcsatornák napról napra népszerűbbek lesznek, egyre többen blogolnak, indítanak új oldalt, így egyre többen iratkozunk fel különböző oldalak rss csatornáira, hogy azokat képesek legyünk nyomon követni.

Amíg mi AdSense reklámokkal tömködtük oldalainkat igyekezve, hogy nehogy egy pár pixel is üresen maradjon, addig az rss csatornánk egy hatalmas, kihasználatlan “területté” nőtte ki magát. Az rss csatornánk betörésének egyik lépése volt egy FeedBurner account készítése, hogy láthassuk mennyien, kik, mivel, mire, hogyan használják csatornánkat. Ráadásul a FeedBurner egy bizonyos feliratkozó után reklám megjelenítést is kínált egyes felhasználóknak.

Most már mindenkinek lehetősége nyílik AdSense reklámok megjelenítésére rss csatornáján, hiszen a Google publikussá tette ezt a szolgáltatást, így bárki beállíthatja csatornája reklámjait az AdSense fiókján belül, nem kell kiválasztottnak lenni.

adsense rss

Mielőtt azonban teletömheted hirdetésekkel az rss csatornád is, a feedjeid át kell vándoroltatni a FeedBurner fiókodból a Googlehez, ami mégsajnos nem megy automatikusan. Egy emailt kell küldened a adsense-support-aff@google.com címre megadva a FeedBurner felhasználóneved és az email címed, amit az AdSensenél is használsz. Én már a délben elküldtem az adataim, most 1:03 (AM) és még semmi. Sajnos eltart egy darabig amíg végre használni is tudjuk az új szolgáltatást…0 Comments