Android applikáció a folyadékbevitel mérésére - Szoftver Tippek

Android applikáció a folyadékbevitel mérésére

Talán még egyik munkahelyemen se fektettek a kollégáim annyi energiát abba, hogy egészséges életmódot folytassanak, mint az Uniqa Raiffeisen Software Service-nél. Azon kívül, hogy nagyon tudatosan étkeznek, egy páran már szinte megszállottnak számítanak, ha vízivásról beszélünk. Őket nagyon gyakran látni kulaccsal/bögrével vagy akár hatalmas vizesüveggel sétálni a konyha és a helyük között. Én csak akkor döbbentem rá, hogy átlagosan napi 1 liter folyadékot fogyasztok, beleértve a napi két kávét és levest is…

Azonnal gondoltam, hogy ezen változtatni kell és programozóként a telefonos applikációk között kezdtem el keresgélni segítségért. Egy olyan telefonos applikációt kerestem, amely gyors, segítségével könnyedén nyilvántartható a napi folyadékbevitel és bizonyos időközönként jelez, hogy inni kellene. Több Androidos applikációt is kipróbáltam, de végül a HydroCoach-nál horgonyoztam le.

Napi folyadék bevitel mérése - Android applikáció

A HydroCoach egy ingyenes Android applikáció, amely segít nyomon követni a napi folyadék-/vízfogyasztást. A felhasználói felület letisztult, így használatához nagyon hamar hozzá lehet szokni. Segítségével könnyen megtudhatja, hogy átlagosan mennyi vizet visz be szervezetébe egy nap.  Egy algoritmus segítségével kiszámítja a javasolt napi vízbevitel mennyiségét, olyan tényezők alapján, mint a felhasználó kora, súlya és neme. Ezután beállíthatjuk, hogy kedvenc poharunkba vagy kulacsunkba mennyi víz fér és innentől kezdve az applikáció ügyel arra, hogy minden nap megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe.

Az applikáció teljesen ingyenes, azonban nem reklámmentes. Néha mikor a felhasználó teljesíti a napi célt, akkor hirtelen egy teljes képernyős videó jelenik meg valamilyen Androidos játékot reklámozva. Nekem annyira megtetszett ez az applikáció, hogy megvásároltam a PRO verziót, ami ugyan semmivel se nyújt többet az ingyeneshez képest, de eltűnnek a reklámok és így támogathatom a további fejlesztéseket.A hozzászólások lezárultak.