Android figyelmeztetések a számítógépünkön - Szoftver Tippek

Android figyelmeztetések a számítógépünkön

Ma már nem újdonság az Android, a legtöbben már ismerik vagy legalább hallottak már róla és elismerően bólogatnak, ha valaki azt mondja, hogy jobbak az Androidos telefonok, mint az IPhoneok. A legtöbb embernek viszont fogalma sincs, hogy mi lapul a zsebében, valami, ami fölött teljes irányítással bírunk, ha szükségünk van valamire, ami még nem létezik, leülünk, előkapjuk Java-s ismereteinket, picit utánanézünk az Android mobil operációs rendszernek és elkészítsük (vagy elkészíttetjük profikkal)…

Nem beszélve arról, hogy ha nem tetszik valamilyen alkalmazás, akkor azt nyugodtan lecserélhetjük. Ha nem tetszik az alkalmazás, amely az SMS-eket kezeli, lecserélhetjük egy másikra. A lényeg, hogy az Android jóval több, mint egy divatcikk, hiszen teljes kontrollal rendelkezünk készülékünk fölött.

Androidos telefonjaink egyre többre képesek és egyre több alkalmazás jelenít meg figyelmeztetéseket. Ezek között vannak fontosak, például ha egy üzenet érkezett, vagy olyanok, amelyek miatt nem érdemes a zsebünkhöz kapnunk, például ha lejárt a messenger sessionünk és automatikusan ki lettünk léptetve. Az Android Notifier segítségével megjeleníthetjük a telefonunkon felbukkanó figyelmeztetéseket a számítógépünk képernyőjén, így ha éppen dolgozunk, akkor pillanatok alatt látjuk, hogy mi történt és érdemes-e a telefonunkhoz nyúlni, vagy nem volt semmi fontos és dolgozhatunk tovább…

Az applikáció két részből áll: egyből amit a telefonunkra telepítünk és egy másik alkalmazásból, amit a számítógépünkön futtatunk. Aztán a telefonunkon lévő applikáció figyeli a többi applikáció által küldött figyelmeztetéseket és továbbítja azokat a számítógépünkön futó applikációnak, ami majd megjeleníti az üzenetet a monitorunkon.

A telepítés

Kezdjük a telefonnal. Egyszerűen csak töltsük le az Android Marketről a Remote Notifier for Android nevű alkalmazást és telepítsük. Majd töltsük le a számítógépünkre az operációs rendszerünknek megfelelő telepítő fájlt az Android Notifier weboldaláról. A legnépszerűbb platformokat mind támogatja: Windows, Mac, Linux (Fedora, Debian, OpenSUSE). Telepítsük az letöltött programot számítógépünkre is.

A beállítás

A számítógépünkre telepített applikáció beállítások ablakában kiválaszthatjuk, hogy milyen protokolon keresztül szeretnénk, hogy a két applikáció kommunikáljon, illetve beállíthatjuk, hogy mely eszközökkel kapcsolódhat és végül néhány biztonsági beállításon is változtathatunk. A telefonunkon is ugyanazokat a beállításokat adjuk meg és készen is vagyunk.A hozzászólások lezárultak.