BatteryBar – akku élettartamanák pontos kijelzése - Szoftver Tippek

BatteryBar – akku élettartamanák pontos kijelzése

Ha valaki legalább annyira gépfüggő, mint én, hogy laptop nélkül már egy kocsmába se képes elmenni, akkor biztosan hasznosnak fogja találni a BatteryBar-t.

Gondolom párszor veletek is megtörtént, hogy akkuról ment a laptop, éppen nagyban dolgoztatok valamin amikor egyszer csak jelez az oprendszer, hogy most vége, pedig a system trayben lévő ikonra húzva a kurzort azt mondta, hogy még van bő fél órátok…

Elsősorban azért kezdtem el használni a BatteryBar-t, mert lusta voltam a kurzorom húzogatni a system trayben lévő ikonra, hogy megtudjam még mennyi időm van, amíg áramforrás után kellene nézni.

batterybar

Először gondoltam, hogy ugyanazokat az adatokat jeleníti meg amiket az operációs rendszer is, csupán láthatóbban. De nem! Van amikor hasonló értékeket mutat, de a legtöbb esetben különböznek. A BatteryBar szigorúbbnak tűnik, van amikor akár 20 perccel mutat kevesebbet, mint a Windows kijelzője, de azt a Windows általában simán behozza majd, mikor kényelmesen ülsz, hogy még van 40 perced, aztán 20-25 perc múlva felbukkan a kis ablak, hogy szevasz van…

batterybarstatus

A szoftvernek ingyenes és kereskedelmi verziója is van, én az ingyenest használom, nem igazán látom értelmét a PRO-nak, hiszen csak olyan számomra fölöslegesnek tűnő funkciókkal gazdagabb ingyenes testvérénél, mint például a kinézet beállítása, hangjelzések és Windows power scheme választása, amit a legtöbb laptopon egyetlen gomb lenyomásával úgyis elérhetünk…A hozzászólások lezárultak.