Box.com ingyenes online tárhely elérése az Ubuntu fájlkezelőből - Szoftver Tippek

Box.com ingyenes online tárhely elérése az Ubuntu fájlkezelőből

Az új Sony Xperia készülékem nem támogatja az SD kártyát, így be kell érnem a 4GB belső memóriával. De a Sony volt annyira rendes, hogy adott ajándékba 50GB ingyenes Box.com cloud tárhelyet. Kár, hogy nem Google Drive, esetleg Ubuntu One, de ajándék lónak ne nézd a fogát… A Google Drive-ot jelenleg is használom a létfontosságú dokumentumaim tárolására, az Ubuntu One-t pedig a “Development” könyvtáram szinkronizálására.

50GB túl sok, hogy csak úgy elnézzek mellette, jó lesz az ilyen-olyan fileok, zenék, kisebb videók tárolására. Kicsi macerás a webes felületen keresztül feltölteni meg kezelni az állományokat, csatlakozhatunk rá közvetlenül az Ubuntu fájlkezelőjéből.

Első lépésként nyissuk meg a ‘home’ könyvtárunkat vagy bármely más könyvtárat a Nautilus (Ubuntu fájlkezelője) segítségével, majd a File menüből válasszuk a Connect to Server… menüpontot. Egy kis ablak fog felbukkanni, ahová be kell írnunk a kapcsolódási adatokat:

Type: Secure WebDAV (HTTPS)

Server: www.box.com/dav

User name: a Box.com felhasználónév/email cím

Password: a Box.com fiókhoz tartozó jelszó

Én engedélyeztem, hogy megjegyezze a jelszavam, mivel az én gépemhez senki másnak nincs hozzáférése, így biztonságban vannak a fájljaim, na meg túl lusta vagyok minden alkalommal beírni.

Box.com Ubuntu

Nyomjuk le a Connect gombot. Az Ubuntu kapcsolódik a Box.com fiókunkkal a szerverre és beteszi a kapcsolatot a Network helyek közé.

Box.com csatlakozás Ubunturól

Sajnos egy újraindítás után innen eltűnik, ezért javasolt a kedvencek közé tenni (jobb klikk > Add Bookmark). A könyvjelzőt meg át is nevezhetjük, egy barátságosabb nevet megadva az új kapcsolatnak.

Box.com Ubuntu

Így már könnyedén elérhetjük a Box.com fiókunk Ubuntu alól is, nincs szükség a webes felületre a fájljaink kezeléséhez.A hozzászólások lezárultak.