Chromifox hiba sötét Ubuntu témáknál - Szoftver Tippek

Chromifox hiba sötét Ubuntu témáknál

Pár nappal korábban írtam a Chromifoxról, ami egy kellemes, a Google Chromehoz hasonló külsőt kölcsönöz a Firefox böngészőnek. Windowson nem is próbáltam, mert viszonylag kevés időt töltök azon az oprendszernek nevezett valamin és akkor is ott a valódi Chrome, nincs szükség utánzatokra… Csak Ubuntun használom, bár első találkozásunk ott nem igazán volt felhőtlen…

Főleg a sötét témákat kedvelem, így az OS integration miatt a legtöbb Firefox téma amit kipróbáltam nem úgy nézett ki, mint ahogy az kellett volna. A Chromifoxxal nincs különösebb gondom, csupán a füleknél nem olvashatóak a feliratok a sötét Ubuntu téma miatt.

Szerencsére nem annyira szörnyű a helyzet, hogy le kelljen mondjunk a vadi új Firefox témánkról, csupán a tabokon megjelenő szöveg színét kell megadnunk. Először is navigálj ide (lacyg helyett a saját felhasználóneved add meg):

/home/lacyg/.mozilla/firefox/vkuuxfit.default/extensions/chromifox@altmusictv.com/chrome/browser

Ha listázod a könyvtár tartalmát akkor láthatod, hogy csupán egy pár képből és néhány cssből áll a téma. Nyisd meg a browser.css állományt és keresd meg a “.tab-text” classt (1058. sor) és szúrd be a közvetkező sort:

color: #000000;

Ezzel megadtuk, hogy a füleken megjelenő szöveg színe fekete legyen, az Ubuntu témánktól függetlenül. A böngésző ujraindítása után máris láthatóak a változások: bármilyen Ubuntu téma használata esetén is olvasható marad a füleken megjelenő szöveg.

UPDATE: írtam a fejlesztőnek és azt ígérte, hogy az 1.0 verzióban benne lesz a javítás0 Comments