Ebook letöltések [pdf, epub, doc, rtf] - Szoftver Tippek

Ebook letöltések [pdf, epub, doc, rtf]

Az előző bejegyzések egyikében említettem, hogy úgy nagyjából 1-2 éve kicsit több időt fordítok az olvasásra, mint előtte, sokszor inkább elolvasom a regényt, mint hogy megnézzem a regény után készült filmet. Akkor a moly.hu-t, egy kis olvasás és könyvek köré épült közösséget mutattam be, ahol pillanatok alatt rábukkanhatunk a következő regényre, amit el szeretnénk olvasni. Ma arról lesz szó, hogy honnan tölthetünk le elektronikus könyveket.

Az olvasás se a legolcsóbb időtöltés, egy könyv ára olyan 50 RON körül mozog, amit 1-2 hét alatt el is olvasunk, aztán felkerül a polcra és valószínűleg azontúl csak portörléskor fogunk ránézni. Egy ebook olvasó hosszútávon jobb befektetés, az ára akár fél év alatt is megtérül, talán 10-15 könyv elolvasása rajta elég is, hogy olcsóbban megússzuk, mintha megvásároltuk volna a könyveket. Továbbá, sokkal praktikusabb, bárhová magammal vihetem akár az egész könyvtáram, meg később nem kell azon gondolkodni, hogy mit csináljunk a már olvasott könyvekkel, ha már nincs hely a könyvespolcon. Ráadásul még környezetkímélőbb is, ha 3-4-5 évig használjuk és nem csak azért vásároltunk ebook olvasót, mert újdonság és ki kell próbálni, aztán bedobjuk a régi telefonok meg egyéb már nem használt kütyük közé.

Rengeteg könyvet hamarabb tölthetünk le vagy vásárolhatunk meg elektronikus formátumban, mint ahogy azok elérhetőek lennének a a könyvesboltokban. Különböző fájlmegosztó oldalakon rengeteg ebbokra bukkanhatunk, a legtöbbször én is ott találom meg amire szükségem van, de most lássuk azokat a weboldalakat, amelyek ebook letöltésekre specializálódtak.

Bookline: Rengeteg könyvet rendeltem innen mielőtt ebbok olvasóm lett volna, nagyon szerettem az oldalt. A Bookline-on létrejött egy eKönyv szekció, ahonnan ebookokat vásárolhatunk. Az elektronikus könyvek se ingyenesek az oldalon, de ha szépen, a szabályok szerint akar valaki játszani, akkor itt viszonylag olcsón férhet hozza ebbokokhoz.

Magyar Elektronikus Könyvtár: A MEKen számtalan magyar nyelvű ebbok található, amelyek több formátumban is (HTML, DOC, RTF, PFD, PRC, DjVu, EPUB) ingyenesen letölthetőek.

Project Gutenberg: A Projekt Gutenberg-en belül lejárt jogú műveket digitalizálnak, jobbára klasszikusokat. Jelenleg több, mint 40000 ingyenesen letölthető e-book található az oldalon. Ugyancsak a Gutenberg Projekt alá tartozik a FreeKindleEbooks, ahonnan a projekt könyveit tölthetjük le ingyenesen Kindlere.

Én nagyjából ezeket az oldalakat használom, ha ingyen szeretnék hozzájutni egy adott ebookhoz, ha meg nem találom, akkor néha torrentezek kicsit. Kíváncsi vagyok a ti kedvenc ebook lelőhelyeitekre.A hozzászólások lezárultak.