Egy ajánlat, amit nem tudsz visszautasítani! - Szoftver Tippek

Egy ajánlat, amit nem tudsz visszautasítani!

Legalábbis azok nem utasíthatják vissza, akik a blog.hu “ingyenes” blogszolgáltatón blogolnak és már sikerült egy viszonylag népszerű blogot készíteni, amiből némi bevétele is származik a bloggernek. Most ezt is megfelezik, vagy lenullázzák…

A hónap első felében jött a nagy hír, miszerint végre hirdetéseket pakolhatunk blog.hu-s blogjainkra. Hát igen, ez így szépen is ha a reklámfelületen nem kellene osztozni az Indexxel, ugyanis ha reklámokat szeretnél megjeleníteni blogodon, akkor 50-50 százalékben jelennek meg a te hirdetéseid és az Index hirdetései. Így már nem is hangzik olyan jól, igaz?

bloghureklam

Előbb vagy utóbb minden blog.hu-s bloggert a fenti kép lep meg bejelentkezés után. Szegény bloggernek két választása van, a “Kétpúpú Teve” vagy a “Csizmás Kandúr”.

Ha az első opciót választod, akkor bármilyen hirdetéseket kitehetsz, de osztozni fogsz az Indexxel a reklámfelületen. Viszont képes és szöveges hirdetéseket egyaránt használhatsz és kikerülhetsz az Index főoldalára. Ha a másikat választod, akkor nem kell osztoznod a reklámfelületen, de saját reklámokat se rakhatsz ki, pontosabban nem olyat amilyet szeretnél, hanem csak Etarget-es hirdetéseket. Ráadásul nem kerülhetsz ki az Indexre se.

Szuper! Egyik rosszabb, mint a másik… Pár hónapja regisztráltam egy toplistán, ahol néhány blog.hu-s blog is volt és azt vettem észre, hogy a blogok többsége napi 250-500 egyedi látogatóval büszkélkedhet naponta, viszont ha kikerül az Indexre, akkor 5000 fölé is emelkedhet a látogatók száma. Talán ez az egyetlen ok, amiért a blog.hu-n írnék blogot. De most ezt is elveszik azoktól, akik nem hajlandóak az Index reklámjait megjeleníteni, még akkor is, ha saját reklámokat se tesznek ki. Talán akad pár naiv blogger, aki osztozik majd a reklámfelületeken, csak hogy legyen esélye arra, hogy egy-egy bejegyzése az Indexen is megjelenjen. Nekem sajnos azonban úgy tűnik, hogy van egy pár blog amelyek közül válogatnak és éléggé ritkán jelennek meg új blogok bejegyzései az Index főoldalán. És ha véletlenül ki is kerül, akkor kerül egy pár emberke, aki nekiáll és abejegyzés alatt azon vitatkozik, hogy hogy kerülhetett ki egy olyan bejegyzés az Indexre és miért nem az ők bejegyzései pislognak ott.

Blog.hu, ezt elszúrtad!A hozzászólások lezárultak.