Egy autó élete – YouTube játék - Szoftver Tippek

Egy autó élete – YouTube játék

Ti miért látogatjátok nap mint nap a YouTubeot? Gondolom hozzám hasonlóan videóztok, esetleg kötekedtek, veszekedtek kommentáljátok a videókat. Mától azonban biztosan lesznek olyanok is, akik játszani mennek a YouTubera…

A YouTubeon nem is olyan régen nyílt lehetőség szöveg vagy szöveges link elhelyezésére a videókon, amit később korlátoztak, így csupán az oldal tartalmára mutató linket lehet elhelyezni. Ezt használja ki a Hexolabs – egy telefonos játékokat készítő cég – és elkészíti a legelső interaktív YouTube játékot.

A játék címe A car’s life (Egy autó élete). A történet egyszerű, adott egy száguldó autó és egy rakás akadály, amelyeket ki kell kerülni egy-egy hírtelen felbukkanó és az adott szinttől függő gyorsasággal eltőnű gombra kattintva.

A hatalmas ötlet mögött egy roppant egyszerű megoldás lapul: elindul egy-egy videó, melynek a végén az autó beborul az árokba vagy nekimegy egy robogó vonatnak, vagy valamilyen más baleset történik vele. A videó közepén felbukkan egy gomb, amelyre ha rákattintunk egy másik videó nyílik meg, így az előző videó végét nem láthatjuk, a baleset elmarad. Azonban egy gyengébb internet kapcsolat esetén megnézhetjük, hogy mi történt volna az autónkkal, ha nem kattintunk a gombra…A hozzászólások lezárultak.