Egyszer használatos email cím - Szoftver Tippek

Egyszer használatos email cím

Biztosan találkoztatok már olyan oldallal, amely egy bizonyos terméket kínál letöltésre (ebook, szoftver, zene, stb), csupán egy email címet kell megadni. Nem nehéz kitalálni, hogy email címünk egy olyan adatbázisba kerül, amelyet később eladásra kínálnak vagy reklámozásra használnak fel, vagyis biztosak lehetünk benne, hogy kéretlen levelek tömkelege fogja email címünket elárasztani rövid időn belül…

Egy jól bevált megoldás a mail címünk megvédésére egy másik email cím használata, amelyet egy-egy termék letöltésénél adunk meg és nem használjuk másra, így nem zavar az a rengeteg spam ami nap mint nap a mi címünken landol.

Egy ennél elegánsabb megoldás egy egyszer használatos email cím használata, amit használat után eldobhatunk. Ilyen email címek használatát teszi egyszerűvé a Mailinator. Nincs szükség regisztrálásra, csupán azonosító@mailinator.com formájú címet kell megadnunk. Email érkezésekor automatikusan elkészül a postaláda és az azonosító megadása után el is olvashatjuk üzenetünket.

Azonban vigyázzunk arra, hogy hol használjuk a rendszert, hiszen bárki hozzáférhet az üzeneteinkhez. Nem ajánlatos olyan oldalakon való regisztrációnál használni, amelyek elküldik a bejelentkezéshez szükséges adatokat regisztráció után vagy jelszóemlékeztetés kérése esetén.A hozzászólások lezárultak.