EXE fájlok jelszóval védése - Szoftver Tippek

EXE fájlok jelszóval védése

Gondolom nem én voltam az egyedüli gyerek, akit a szülei azzal fenyegettek, hogy elkobozzák az áramkábelt, hogy ne ülhessek egész nap a gép előtt. Most már ez a veszély nem áll fenn, így neki mertem fogni egy olyan szoftver bemutatásának, ami segítségével távol tarthatjuk gyerekeinket, esetleg kollégáinkat a programjainktól…

Az Empathy egy (majdnem) ingyenes szoftver, amely segítségével jelszóval védhetjük le futtatható állományainkat, így megakadályozva, hogy azokat bárki használhassa.

A program támogatja a legtöbb Windows operációs rendszert. Használata igen egyszerű, csupán a védeni kívánt állományokat kell kiválasztanunk, majd a “Protect” gombra kattintanunk. Az “Unprotect” gombra kattintva pedig kivehetjük a védelmet. A “Test” gomb segítségével ellenőrizhetjük, hogy az állományon elvégzett művelet sikeres volt-e vagy sem. Érdemes kis négyzetet kipipálva hagyni, hogy a szoftver biztonsági másolatot készítsen állományunkról mielőtt megbuherálná azt. A beavatkozás után a következő ablak fogadja majd a felhasználókat, sokaknak rengeteg bosszúságot okozva:

Azért mondtam, hogy a szoftver csak majdnem ingyenes, mert a letölthető verzió tartalmaz egy kissé nevetséges korlátozást: a jelszó egyetlen karakterből állhat… Még így is használható, ha környezetünkben senki se ismeri a szoftvert és képtelen rákeresni a nevére, hogy lássa mivel is van dolga. A tapasztaltabbakat sajnos ez nem fogja megakadályozni, hogy belemásszanak programjainkba.

Van azonban teljes verziója is, amihez bárki hozzáférhet, ha küld a fejlesztőnek egy képeslapot a teljes nevével és email címével, amire majd a teljes szoftvert küldi. Érdekes módja a felhasználók megszámlálásának és lokalizálásának, de bárcsak minden szoftver ennyibe kerülne…1 Comment