Facebook oldal URL megváltoztatása - Szoftver Tippek

Facebook oldal URL megváltoztatása

Mikor Facebookon létrehozunk egy új oldalt, a Facebook a választott név után odabiggyeszti az oldal egyedi azonosítóját is. Ez így egy cseppet se szép tőle, főleg hogy ha az ID nélkül írjuk be a böngészőbe az oldal címét, akkor nem találja…

Ezzel nem is lenne baj, de néha nem csak linkeken keresztül, más weboldalakról szertnénk, ha megtalálnák az oldalt. Facebook oldalak címei elég gyakran jelennek meg plakátokon vagy akár TV és rádió hírdetésekben is. Úgy kíváncsi ennék, hogy 100 érdeklődőből hány képes megjegyezni az URLt… Itt van például a SzoftverTipp Facebook oldala. Az eredeti URL így nézett ki:

http://www.facebook.com/pages/SzoftverTipp/117960844916318

Sikerült megjegyezni? :P Ha az oldal kapott már 25 likeot, akkor létrehozhatunk egy felhasználónevet, amit jóval egyszerűbb megjegyezni (Edit Page > Update Info > Basic Information > Username). A SzoftverTipp Facebook oldalának a címe ez lett:

http://www.facebook.com/szoftvertipp

A rövidebb, felhasználóbarátabb URL előnyeit mindenki sejtheti, azonban mielőtt nekiesnénk és megváltoztatnánk a Facebook oldalunk címét, lássuk, hogy mire is kell majd odafigyelnünk:

– Az URL lecserélése után az oldal a régi címen már nem lesz elérhető, csupán egy 404-es hibaüzenet fogadja majd a látógatókat. Így aztán minden linket ami a régi címre mutat le kell majd cserélni az újra (pl. LikeBox).
Az oldalhoz csatolt felhasználónév csak egyszer változtatható meg, legyünk óvatosak.

– Nem foglalhatjuk le brandek nevét, amihez semmi közünk, különben a jövőben elveszíthetjük a nevet, úgy, mint abban az esetben, ha azért hoztuk létre, hogy később eladjuk.A hozzászólások lezárultak.