Facebookon töltött idő korlátozása - Szoftver Tippek

Facebookon töltött idő korlátozása

Az elmúlt időben egyre gyakrabban kaptam azon magam, hogy Facebookozok miközben filmet nézek vagy éppen a Szoftver Tippek-re írtam bejegyzést. Néha még munka közben is. Ez még önmagában nem is baj, mert munka közben jót tesz, ha 1-2 percig szünetet tartok, de akkor már hasznosabb lenne, ha megmozdulnék, például csinálnék magamnak egy teát vagy friss levegőt szívnék. A baj ott kezdődik, hogy ez az 1-2 perc gyakran akár 10+ is lesz és egy nap akár 1-2 órát is eltöltök az oldalon. 

Az alatt a napi 2 óra alatt sokkal hasznosabb dolgokat is csinálhatnék, például írhatnék a Szoftver Tippekre vagy foglalkozhatnék a többi projektemmel is kicsit. Ezért az egyik újévi fogadalmam, hogy hasznosabb dolgokkal foglalkozok majd az így is kevés szabadidőmben. Tehát Facebook többé-kevésbé kilőve, csupán annyi időt szánok rá, amennyi a Szoftver Tippek Facebook oldalának karbantartására szükséges. Maximum napi 15 perc. Találtam is egy nagyszerű Chrome kiegészítőt, ami segít betartani ezt az időkorlátot.

A Nanny for Google Chrome nevű kiegészítő segítségével beállíthatjuk, hogy egy bizonyos oldalon maximálisan mennyi időt akarunk tölteni vagy beállíthatjuk, hogy mely órákban legyenek elérhetők. Blokkolhatnánk a Facebookot egész napra, csupán a 6:00 – 6:30 intervallumban engedélyezhetjük. Ez így is elég fair, napi 30 perc bőven elég elvesztegetni a Facebookon. Persze beállítunk egy napi limitet is, mondjuk 15 perc, ami után az applikáció letiltja azt, mikor meg szeretnénk nyitni.

Facebook blokkolása

Persze ebben az esetben megnövelhetjük a napi limitet, ez lesz általában az első reakció a fenti szöveg láttán, de szerencsére az nem annyira egyszerű, egy borzalmasan hosszú szöveget kell begépelnünk, így valószínűleg meggondoljuk magunk.

Blokkolt WeboldalA hozzászólások lezárultak.