Szoftver Tippek » Firefox plugin: cache (gyorsítótár) ürítése egyetlen gombnyomással

Firefox plugin: cache (gyorsítótár) ürítése egyetlen gombnyomással

Amikor megnyitunk egy weblapot, akkor a böngészőnk letölti a weboldalt és csak azután jeleníti meg. A letöltött adatok a cache-be (gyorsítótárba) kerülnek, így az oldal következő megnyitásakor nem kell minden adatot újra letölteni, a böngésző a cache-ben tárolt adatokat használja, így az oldal lényegesen gyorsabban töltődik be. Az átlagfelhasználó számára lényegesen felgyorsítja a böngészést, viszont gyakran okozhat fejtörést designerek és programozók számára.

Bár én csak hobby szinten foglalkozok webszerkesztéssel, a cache rengetegszer nehezítette meg a dolgomat. Viszonylag sok időt vesz igénybe a cache kiürítése (Tools > Option > Advanced > Network > Cache > Clear Now) és még többet. ha nem jövök rá időben, hogy nem én szúrtam el a módosításokat, hanem a cache miatt nem változik az oldal kinézete :)

1.png

Létezik egy Firefox plugin, ami segítségével egy gombot jeleníthetünk meg az eszköztárban, így egyetlen gombnyomással üríthetjük ki a gyorsítótárat. A pugin innen tölthető le: Clear Cache Button. A plugin telepítése után a View > Toolbar > Customize ablakban jelenik meg egy új, seprűt ábrázoló gomb. Ezt a gombot kell az eszköztárba tenni és kész is van. Ezután egyszerűen, egyetlen gombnyomás segítségével üríthetjük ki a cache-t…3 Comments

  • Miért nem jó a személyes adatok törlése ? Bepipálod a gyorsítótár-at, és akkor azt is törli :?.

  • Mert az jóval több kattintás. Ha csak a cache ürítésére használod, akkor ok, mert ott a hotkey, de ha másra is akkor már gáz, mert mindig ellenőrizned kell, hogy mi van kipipálva és mi nincs, szóval így még macerásabb, mint a hagyományos mód…

  • A személyes adatok törléséhez nem is kell kattintani, ha be van állítva, hogy csak a cache-t törölje és egyszer törlöd is, akkor utána csak megnyomod a Ctrl+Shift+Del majd az Enter billentyűt. Nem egyszerűbb?