FreeWeb Keeper - Szoftver Tippek

FreeWeb Keeper

Igazából nekem nem szabadna freeweb.hu fiókom legyen, mert nem Magyarország területéről vagyok, de mégis van. Nem tetszik, túlságosan is korlátozott az ingyen csomag, csupán HTML oldalakat tehetünk fel, ugyanis a PHP futtatás is tiltva van…

Talán régebb nem voltak ily radikális limitálások, azért használták viszonylag sokan. Most is jó pár freeweb-es weboldalra lehet bukkanni, de igazából érthetetlen, hogy kinek felel ez így meg. Amit észrevettem, hogy ha valaki 2 héten belül nem lép be az adminisztrációs felületre vagy az FTP szerverre, akkor inaktivitás miatt törlődik a fiók. Ez elég durva, én biztosan elfelejtenék folyamatosan belépkedni, így minden bizonnyal pár hét után törlődne a FreeWeb.hu fiókom.

Hogy ez megelőzhető legyen, létrehoztam egy apró programot, ami pillanatok alatt bejelentkezik a FreeWeb FTP szerverére egy megadott felhasználónévvel. Az applikációt be lehet tenni a startup programok közé, így mindig lefut a számítógépünk indulása után. Többé nem kell a fiókunkra figyelnünk, ugyanis a FreeWeb Keeper automatikusan bejelentkezik helyettünk.

Az applikációt JAVAban írtam és nem csinál egyebet, mint a parancssorban megadott FreeWeb accounttal bejelentkezik, majd kilép, anélkül, hogy bármit is módosítana. A FreeWeb Keeper ingyenesen letölthető a szoftver letöltések oldalról, telepítést nem igényel, hiszen csupán egy JAR fileról van szó. Egyszerűen parancssorból futtattathatjuk az applikációt:

FreeWeb Keeper

A következő parancsot kell futtatnunk:

java -jar utvonal/a/letoltott/jarhoz/FreeWebKeeper.jar felhasznalonev:jelszo

Ezt Windows alatt akár egy BAT fileba is betehetjük, majd a Windows Schedulerben létrehozhatunk egy új feladatot, ami mondjuk naponta automatikusan lefuttatja a scriptet egy adott időpontban. Ha lesz rá igény, akkor a jövőben szívesen írok arról is egy bejegyzést.A hozzászólások lezárultak.