Keybr – tanuljunk meg helyesen és gyorsan gépelni - Szoftver Tippek

Keybr – tanuljunk meg helyesen és gyorsan gépelni

Kíváncsi lennék, hogy hányan tudtok úgy gépelni, hogy közben nem veszitek le a szemetek a képernyőről és hogy mennyi ideig tartott amíg erre a szintre jutottatok? Bár nekem lassan 9 éve van számítógépem és kínozom is napi rendszerességgel, még mindig nem tudok úgy gépelni, hogy közbe-közbe ne nézzek a billentyűzetre, pedig mint jövendőbeli programozónak igazán fontos lenne, hogy képes legyek úgy gépelni, hogy csak a képernyőt bámulom, hiszen így nem kell levennem a szemem a kódról és csökken a hibalehetőség.

Tegnap délután nem igazán volt mit csinálnom, ezért úgy gondoltam, hogy eljött az ideje, hogy tegyek valamit a gyorsabb és csak a képernyőre meredős gépelés érdekében. Találtam is egy rakás DOS/Windows/Linux – os és egy webalapú programot, ami állítólag segít megtanulni helyesen gépelni. Választásom természetesen a webalapú applikációra esett, mert nem szerettem volna, hogy 10 perc gyakorlás miatt újra kelljen indítanom a gépet, csak mert a gyakorláshoz használt program éppen nem azon az operációs rendszeren van, amelyiken éppen dolgozok.

keybr1.jpg

A Keybr egy webalapú applikáció, amely segít helyesen és gyorsabban gépelni. Az oldal betöltődése után egy billentyűzet és egy szövegdoboz fogad. A szövegdobozban megjelenő értelmetlen szavakat kell begépelnünk minél gyorsabban és minél kevesebb hibával. A szövegdoboz alatti billentyűzeten mindig megjelennek a hibáid és ki lesznek emelve azok a betűk, ahol gondjaid vannak, így majd tudni fogod, hogy mire kell jobban figyelned.

keybr2.jpg24 Comments