Google: Similar Images (Hasonló képek) - Szoftver Tippek

Google: Similar Images (Hasonló képek)

A Googlenél nem csak a Gmailbe próbálnak újabb funkciókat betuszkolni, a kereső fejlesztésén is folyamatosan dolgoznak. Az egyik legújabb funkció a Similar Images, vagy Hasonló Képek, amelyet egyelőre még csak a Google Labs-ben próbálhatunk ki, azonban remélhetőleg később a képek keresésénél lesz majd segítségünkre.

Az új funkció lényege az lenne, hogy ha látsz egy képet, ami már nagyon közel áll ahhoz, amit keresel, akkor csak a látott képhez hasonló találatok között keresgélhetsz tovább, nem kell végignézd az összes többit, ami valószínűleg nem is érdekel. A Google által készített bemutatóban a “jaguar” szóra keresnek rá, a találatok között pedig az autó és az állat is megjelenik. Lehet, hogy minket az autó érdekel és nem az állat, így az új funkció segítségével leszűkíthetjük a kört.

Érdekesnek találom az új funkciót, remélem hamarosan élesben is használható lesz, nem csak a Google laboron belül. Picit kíváncsi lennék az új funkció mögötti technológiára is, mert hihetetlenül jól működik… Sajnos egyelőre még csak angol kulcsszavakat használva szórakozhatunk az új funkcióval.A hozzászólások lezárultak.