Hírdoboz készítése - Szoftver Tippek

Hírdoboz készítése

Egyes oldalakon láthatunk kis dobozokat (úgynevezett widgeteket), amelyek bizonyos oldalakon megjelenő legújabb híreket tartalmazzák. Gyakran teljes oldalakat szerkesztenek más oldalak híreit tartalmazó dobozokból.

Ha találtál egy oldalt, amely érdekes témáról szól és szerenél egy hírdobozt kitenni oldaladra, amely tartalmazza az oldalon megelenő legfrissebb híreket, akkor most már könnyű dolgod van, ugyanis a SpringWidgets több ezer widgetet (kütyüt) tesz elérhetővé rengeteg kategóriában. Talán az egyik legnagyszerűbb az RSS Reader Widget, amely segítségével egyszerűen készíthetünk hírdobozt bármely oldal RSS feedjéből.

A rendszer használata nem  bonyolult, regisztrálás nélkül is azonnal használatba vehető. A bal oldali “Customize this widget” gomra kattintva a lenyíló ablakban kiválaszthatjuk a doboz méretét és az oldalak feedjeit, amelyeknek a híreit szeretnénk megjeleníteni oldalunkon. Igen, ak’r t0bb oldal feedjeit is belepakolhatjuk a dobozunkba, A “Get the widget code!” ablakból már csak ki kell másolnunk a HTML kódot és beilleszteni azt az oldalunk forráskódjába.A hozzászólások lezárultak.