Hogyan frissíthetjük 12.10-es Ubuntu rendszerünk 13.04-re? - Szoftver Tippek

Hogyan frissíthetjük 12.10-es Ubuntu rendszerünk 13.04-re?

Az már biztos, hogy az Ubuntunál hamarosan bevezetik a rolling release fejlesztési módot, sőt,  olyan pletykák is keringtek, hogy a következő verzió, az Ubuntu 13.04 is így fog érkezni. De nem, a 13.04 még mindig a megszokott módon jelenik majd meg, Április második felében. Addig még csupán egy hónap van, de akinek már nincs türelme várni, az már most frissítheti a rendszerét…

Azt azért ne feledjük, hogy még bő egy hónap van a 13.04es verzió megjelenéséig, ami alatt ha új funkcionalitással nem is bővül a rendszer, de rengeteg bugot fognak javítani, így ha most frissítjük az Ubuntunk, akkor lehet, hogy még javítatlan bugokkal fogunk találkozni a rendszer napi használata során, szóval csak óvatosan. Én frissítettem a rendszerem, mert kíváncsi voltam az újdonságokra, de szerencsére nem túl sok hibával találkoztam egyelőre.

Ubuntu 12.10 frissítése Ubuntu 13.04-re:

Első lépésben győződjünk meg arról, hogy minden update telepítve van meglévő rendszerünkre. Futtassuk le a következő parancsot Terminálban:
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Ha ezzel készen vagyunk, akkor ugyancsak Terminálból indítsuk el a “Software Updater”-t:
sudo update-manager -d

A Software Updater ablak fog megjelenni és jelzi, hogy nincsenek telepíthető frissítések, de elérhető az új verzió, amire frissíthetjük a rendszerünk.

Ubuntu Frissítése 12.10ről 13.04re

Kattintsunk az Upgrade gombra és máris elindul a rendszerünk frissítése. Abban az esetben, ha a Software Updater nem ajánlja fel az új verzióra való frissítést, akkor elindíthatjuk mi magunk a frissítést Terminálból a következő parancsot használva: sudo do-release-upgrade -d

Én személy szerint nem bántam meg, hogy frissítettem, hiszen az új verzió jóval gyorsabb, ez köszönhetően az Ubuntu mobil verziójának, ugyanis rengetek optimalizálást végeztek a fejlesztők, amiből az asztali verzióba is bekerül pár csomag…A hozzászólások lezárultak.