iMoneyLogger – bevételek és kiadások nyilvántartása - Szoftver Tippek

iMoneyLogger – bevételek és kiadások nyilvántartása

Mit csinálhat a vakáció közepén egy unatkozó kocka? Válság van, autó nincs, így következik a második legnagyszerűbb dolog, a programozás. Így sikerült elkövetni az iMoneyLoggert, amelyet úgy döntöttem, hogy közzé teszek.

Van aki rendszeresen írja, hogy egy adott hónapban mennyi volt a bevétele és hogy mire mennyit költött, így ha később pénzre van szüksége, akkor megnézheti, hogy hol spórolhat. Az ilyen személyeket tudom elképzelni, hogy használni tudnák az iMoneyLoggert.

A szoftver nem túl látványos, igyekeztem minél egyszerűbbé tenni, hogy az átlagfelhasználó is használni tudja komolyabb fejtörés nélkül. A főablak felső részén kapott helyet a szűrő, amely segítségével év és hónap szerint szűrhetjük a táblázatban megjelenő bejegyzéseket. Ez az a rész, amivel nem vagyok igazán kibékülve és ha kellően sokan fogják majd használni a szoftvert és lesz rá igény, akkor készítek még egy verziót, ami egy összetettebb szűrőt fog tartalmazni.

imoneylogger_1

A táblázatban megjelenő adatok összegzését a jobb felső sarokban láthatjuk, a jobb alsó sarokban pedig megtalálható az összes vezérlő, amelyek a bejegyzések kezeléséhez szükségesek.

Fontosnak tartottam, hogy importálni, illetve exportálni lehessen a bejegyzéseket, így egy esetleges rendszertelepítés után nem vesznek el adataink. Exportálás során az összes bejegyzést egy .mld (iMoneyLogger Database) fájlba írathatjuk ki, importálás során pedig a korábban elmentett .mld fájlból tölthetjük fel az adatbázisunk. Itt vigyázni kell, mert a szoftver felülírja az adatbázist, így az adatok, amik a mentés után kerültek be elvesznek. Minden kilépéskor nincs szükség az exportálásra, a szoftver megjegyzi az adatokat.

Van pár rész, amivel nem vagyok elégedett, főleg a szűrővel, azonban ha lesz rá igény, akkor egy következő verzióban bővíteni fogom. Megkérnék mindenkit, aki kipróbálja az iMoneyLoggert, hogy ha hibát észlel akkor azt jelezze. Örülnék a felhasználók visszajelzéseinek (itt a komment részben vagy emailben), hogy a következő verzióban javítani tudjam az esetleges hibákat, illetve olyan funkciókkal bővíteni, amikre most nem gondoltam. A szoftver ingyenesen letölthető, azonban egyelőre csak a Windows operációs rendszereket támogatja.

iMoneyLogger ingyenes letöltése: [download#1]10 Comments