Internet Explorer 9 letöltés - Szoftver Tippek

Internet Explorer 9 letöltés

Mikor bejelentik egy újabb böngésző érkezését, akkor a legtöbb felhasználó örül, reménykedik, hogy az új böngésző lesz annyira jó, mint a régi verzió, na meg kíváncsi az újításokra, az új kinézetre. A designerek meg mi programozók, akik designnal is foglalkozunk, picit megijedünk és alig várjuk, hogy letölthessük az első bétákat, hogy lássuk, hogy melyik oldalunk vagy kliensünk oldala esik szét a legújabb böngészőben…

Úgy néz ki, hogy SzoftverTipp ezt is megúszta, az oldal egyben marad az új böngészőben is. Hiába nem a külső a lényeg, azért gondolom mindannyiunk tekintete az Internet Explorer 9 letöltése és telepítése után az első indulásnál a toolbar-ra szegeződik. Nem rossz, vagyis it could be worse… Nem, tényleg nem olyan rossz, végre az IEben is eltűnik a külön kereső doboz és az address mezőben letudhatjuk a keresést is, ami szerintem egy nagyon cool feature, nagyon tetszett a Chromeban, meg már a Firefoxban is nagyon hiányolom, remélem hamarosan ők is száműzik a kereső dobozt. Az address mező megrövidült és egy sorba került a tabokkal, ami egyrészt ok, mert több hely jut az oldalnak, kisebb felbontáson is látunk valamit, azonban eléggé zavaró lesz, ha több fül van egyszerre megnyitva:

És végre egy fast dialt is kapott a legújabb Internet Explorer, ami a leggyakrabban látogatott siteokból épít fel:

Úgy gondolom, hogy ezek mind olyan elemek és változtatások, amelyekre szükség volt, a modern böngészők nagy része (pl. Chrome) már réges régen megcsinálta ezeket.

De a Microsoft nem csak a kinézeten csiszolt, egészen ügyes új featurek kerültek az új böngészőbe, itt leshetitek meg a teljes listát: http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/help/ie-9/whats-new-in-internet-explorer-9

Engem igazából a “Hardware Acceleration” fog meg:

Nézegettem picit a Google Maps-t Firefox és az új Internet Explorer 9 alatt és érezhető a különbség ;)

Az Internet Explorer 9 ingyenesen letölthető a szoftver hivatalos oldaláról: http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/download/ie-9/worldwideA hozzászólások lezárultak.