Szoftver Tippek » Issuu: PDF-ek beágyazása weboldalba 3D folyóiratként

Issuu: PDF-ek beágyazása weboldalba 3D folyóiratként

A héten akadtam rá az ISSUU-ra, amely lehetővé teszi, hogy a feltöltött PDF dokumentumokat 3D magazinként ágyazzuk be weboldalunkba

Bár a webmesterek túlnyomó része a “content is king”-re esküszik, ami annyit tesz, hogy a külső nem lényeges, a hangsúly a tartalmon van. Ezzel én részben egyet is értek, azonban véleményem szerint nem mindegy, hogy hogyan jelenítjük meg a tartalmunkat. Többféle módon is ágyazhatunk PDF dokumentumokat oldalunk forráskódjába, azonban egyik se olyan látványos, mint az Issuu.

A beágyazott PDF dokumentum lenyűgöző látványt nyújt és nagyban javítja bármely weboldal designját. A látogatónak valóban olyan érzése lehet, mintha egy igazi magazin lapjait forgatná. A rendszert a regisztráció után nyomban használatba vehetjük, feltölthetjük PDF fájljainkat és beilleszthetjük azt weboldalunk forráskódjába. Az általam beillesztett könyv picit nehezen olvasható, azonban a felhasználónak lehetősége nyílik változtatni a méreten. A beillesztett dokumentumra kattintva egy új ablakban/fülben normális, olvasható méretben jelenik meg a dokumentumunk. A méreten kívül az irányító pult és a háttér színén és stílusán is változtathatunk.

A mások által feltöltött PDF dokumentumok között böngészve néhány igazán érdekes e-book-ot találhatunk, érdemes figyelni rájuk…6 Comments

 • jaj de tetszik!!

  :))ebbe a blogomba nagyon illik, és csak halkan mondom, hogy régóta ábrándoztam ilyesmiről

 • :) Azért csak óvatosan vele, mert az oldaladba egy flash obiektum kerül, nem maga a PDF és én úgy tudom, hogy a flash nem igazán előnyös keresőoptimalizálás szempontból. A PDFek tartalmát viszont indexeli a Gugli.

 • köszi

  keresőoptimalizálás..

  olyan nincs, hogy tartalomoptimalizálás???
  (értsd: minőségi tartalom legyen)
  a miner.hu-n is regisztrálhatsz, ha nem keres a te blogodnban

 • és a http://www.blogsearch.hu sem hozta be a lapodat

 • Már regisztráltam mindkét oldalon, de valahogy eltűnt az oldalam a blogsearchről, viszont a regem az megmaradt… fura… de újra visszapakoltam a feedem, majd meglátjuk, hogy mi lesz…

  De, létezik tartalomoptimalizálás is, itt főleg a kimenő linkeket, az oldalon eltöltött időt, egyes tatalom népszerűségét vizsgálgatod.

 • Szia. Én is próbáltam az issuu-t, de amikor beírtam a keywords-ot és rákattintottam a letöltésre, akkor a keywordsnél mindig pirosan jelzett, és nem engedett tovább. Hibaüzenet, hogy használjak kisbetűket meg stb. de azt használtam, mégse engedett tovább. Van valami ötletetek, hogy miért?