Képek sarkainak lekerekítése RoundPic-el - Szoftver Tippek

Képek sarkainak lekerekítése RoundPic-el

Abban az esetben, ha valamelyik képünk sarkait szeretnénk lekerekíteni, akkor a felhasználók túlnyomó része biztosan PhotoShop vagy Gimp után nyúl. Profik számára biztosan csupán pár perces munka, azonban az átlagfelhasználó akár órákat is kénytelen rááldozni. Létezik azonban egy könnyen használható online eszköz, amivel pillanatok alatt elvégezhetjük a szükséges módosításokat…

A RoundPic főoldala roppant egyszerű, csupán a cím és egy form látható pár reklámmal mellettük. Itt kiválaszthatunk egy képet a számítógépünkről vagy elegendő csupán egy kép URL címét megadni, ha éppenséggel a web-en található a kép, amelynek sarkait le szeretnénk kerekíteni.

A RoundPic néhány alapértelmezett beállítást ajánl fel, de ezek közül bármelyiket szabadon módosíthatjuk. Beállíthatjuk, hogy mennyire legyenek kerekek a kép sarkai, illetve melyik sarkakat szeretnénk lekerekíteni. A képet használhatjuk átlátszó háttérrel is PNG formátumban, vagy beállíthatunk egy háttérszint is. Menet közben a kép méreteit is megváltoztathatjuk.

Tényleg maximum 5 perc alatt elvégezhetjük azokat a változtatásokat, amik PhotoShopban vagy egyéb képszerkesztő programban jóval több időt vennének fel. Egy egyszerű online eszközről van szó, amit nagyon könnyű használni, nincs szükség időt szánni a felfedezésére, hogy rájöjjünk mi hogyan működik. Ugyan több lépésben megcsinálható, de hiányolom azt a featuret, hogy a különböző sarkakat különböző képpen kerekíthessük le, úgy értem, hogy az egyik sarka kerekebb legyen, mint a másik…A hozzászólások lezárultak.