Kiwi/Ubuntu Linux: Merevlemez automatikus mountolása - Szoftver Tippek

Kiwi/Ubuntu Linux: Merevlemez automatikus mountolása

DiskManager

Mostmár csakugyan kezdem megszokni a Linuxot, bár Assemblyezni meg Pascalozni Vistát használok, minden másra Linuxot. Már oda jutottam, hogy olyan apróságok zavarnak, mint például a merevlemezek mountolása. Bár nem nagy dolog, mégis szörnyen bosszantónak tartom, hogy minden bejelentkezés után azzal kell kezdeni, hogy mountoljam a merevlemezt…

Két merevlemezem van, az egyikre operációs rendszereket telepítek, a másikat meg a saját fájljaim tárolására használom, amit soha nem formatálok, így nem áll fenn az adatvesztés veszélye. A Linux bootoláskor automatikusan mountolja az els? merevlemezen lév? partíciókat, viszont a másik merevlemezt mindig manuálisan kellett mountoljam. Ezért sokszor ha bootolás után nyomban az Audacioust indítottam, akkor az mindig kiabált, hogy nem találja a lejátszani kívánt fájlt.

Próbáltam módosítani az “etc/fstab” fájlt, de sehogy se sikerült megoldani a problémát. Pár perc guglizás után viszont ráakadtam a Disk Manager alkalmazásra, ami megoldotta a problémámat, ráadásul még fel is ajánlotta, hogy eltávolítja az összes balul elsült próbálkozásaimat.

Bár a program az Ubuntunak csak a “Feisty” és “Edgy” verzióira érhet? el, nekem a “Feisty” verzióra letöltött változat is tökéletesen m?ködött “Gutsy Gibbon”-on.A hozzászólások lezárultak.