Látogató kitiltása weboldalról IP cím alapján - Szoftver Tippek

Látogató kitiltása weboldalról IP cím alapján

Nem részletezném, hogy miért, egyszerűen csak nem akarom, hogy egy bizonyos személy továbbra is olvassa a bejegyzéseim. Az IP címét gyerekjáték volt megszerezni, ami szerencsére még fix is, szóval most már egyszerűen kitilthatom az oldalamról.

Ha még nincs .htaccess fájl a root könyvtáradban, akkor hozz létre egyet és illeszd be a következő sorokat:


order allow, deny
deny from 192.168.0.100
allow from all

A 192.168.0.100 IP cím helyett azt az IP címet add meg, amelyiket ki szeretnéd tiltani az oldaladról. Így elutasítod a látogatást a megadott IP címről, viszont bárki más elérheti az oldalt. Ha több IP címet is ki szeretnél tiltani, akkor illessz be újabb “deny from IP_cím” sorokat.

Gond csak akkor van ha az IP cím mindig változik, mert akkor nem sokat tehetsz, hogy kitiltsd a látogatót az oldaladról. Ráadásul teljesen lehetetlen kitiltani bárkit is, hiszen bármikor megnézheti munkahelyről, net kávézóból, egyik haverjától vagy otthonról egy proxy segítségével.

Azonban ha nem szólsz, hogy kitiltottad őket, akkor belenyugszanak, hogy eltűnt az oldal és nem próbálkoznak. Hatásos módszer lehet családtagok vagy ismerősök kitiltására, ha véletlenül megmondtad, hogy van saját weboldalad és nem szeretnéd, ha ők is látogatnák.A hozzászólások lezárultak.