Szoftver Tippek » Lekapcsolták a MegaUpload és MegaVideo oldalakat

Lekapcsolták a MegaUpload és MegaVideo oldalakat

Tegnap, csütörtökön az amerikai hatóságok leállították a legnagyobb fájl- és videómegosztó oldalakat, a MegaUpload, illetve a MegaVideo oldalakat.. Az oldalak több, mint $175 millió bűncselekményekből származó profitot termeltek, miközben fél millárdos kárt okoztak a szerzői jogok tulajdonosainak.

Aki a megavideo.com oldalra látogat, azt a lentebb is látható banner fogadja:

Pont a tegnap állt le a Wikipedia is 24 órára tiltakozásul a SOPA/PIPA ellen, amely veszélyeztetné az internetet. Fura az eset, de itt csupán egy véletlen egybeesésről lehet szó, illetve láthatjuk, hogy a hatóságok SOPA nélkül is képesek hasonló lépések megtételére…

Mindkét oldal népszerű volt, az Alexa szerint a MegaUpload az első 100, míg a MegaVideo az első 200 legnépszerűbb oldal között volt. A MegaUpload és a MegaVideo oldalak elvéreztek, azonban a kérdés az, hogy csupán ezek, vagy talán sorban fognak hullani a hasonló fájl- és videomegosztó oldalak?1 Comment

  • Nos, sajnos az önjelölt világrendőrök már egyre pofátlanabbul avatkoznak be dolgokba, szerte a Világon, de hiába. A net a jellegéből és működési elvéből adódóan szabad lesz – örökre.
    Ki lehet pukkasztani 1-2 lufit, de a léghajó már repül.
    Ezt kellene felfogni az amúgy rendkívül primitív, bután hagyott, betegre hizlalt, fogyasztásra, és pazarlásra tenyésztett amerikai földrészt gyarmatosító invazív fajnak, és lehet, hogy még profitot is termelhetnének maguknak belőle.

    Pont.