Moly.hu – könyvek és közösség - Szoftver Tippek

Moly.hu – könyvek és közösség

Egyszerűen imádom! Nem igazán voltam nagy olvasó, suliban csak a kötelező házi olvasmányokon szenvedtem túl magam, nagyon nem szerettem olvasni. Aztán telt-múlt az idő és kb 3-4 éve kezembe került egy olyan regény, amit le nem tudtam tenni: “A Keresztapa”. A történet nem volt ismeretlen, számtalanszor láttam a regény után készült filmet is, egyik a kedvenceim közül. Ekkor jöttem rá, hogy imádok olvasni, csupán olyan témájú könyvekbe kellene ütköznöm, amik nekem tetszenek. De melyek azok?

Manapság már nem divat olvasni, így haverokat hiába is kérdezek, hogy mi jót olvastak az elmúlt pár hónapban, mert maximum furán néznek rám, de okosabb nem leszek. A tavaly nyáron akadtam rá a moly.hu-ra miközben olvasnivalóért gugliztam. Pont erre volt szükségem, egy kis online közösség az olvasás és regények körül. A rendszer használata ingyenes, még a regisztrációs formot se kötelező kitölteni, hiszen bejelentkezhetünk a Facebook vagy Twitter accountunkkal is.

Minden regénynek van egy saját kis oldala rövid leírással és borító képekkel, alattuk pedig az olvasók igényes értékelései és véleményei. Ízlések és pofonok… kinek milyen stílus tetszik, de nekem segítenek eldönteni, hogy érdemes-e elolvasni egy regényt vagy nem. Megnézhetjük, hogy egy bizonyos felhasználó miket olvas, illetve olvasott és követhetjük, így ha nagyjából egyezik a stílusunk, akkor könnyen kapunk tippeket, hogy miket olvashatunk.

Minden könyvhöz címkék tartoznak, így nagyon könnyen találhatunk regényeket egy adott témában, aztán megnézve az egyes könyvek értékelésit pillanatok alatt eldönthetjük, hogy melyik lesz a következő regény amibe belevágunk. Engem igazából a “szökős” és “lopós” témák érdekelnek, úgy filmek, mint regények terén, de eddig nem igazán tudtam, hogy mit olvashatnék, ami képes lenne lekötni a figyelmem. Most meg 10-15 perc alatt egy egész évre kiválogattam a könyveket, amiket el szeretnék olvasni.

A moly.hu egy kis online közösség olvasás és regények körül. Ha néha neked is kerül könyv a kezedbe, akkor érdemes rápillantanod ;)A hozzászólások lezárultak.