Online stratégiai játék: Ikariam - Szoftver Tippek

Online stratégiai játék: Ikariam

Nem vagyok egy nagy játékos, nem játszok rendszeresen és nem próbálom ki a legújabb játékokat, mert egyrészt nincs időm, másrészt meg nagyon hamar ráunok bármire, így nem is nagyon telepítek játékokat, mert 2-3 nap múlva úgyis el kellene távolítsam. Online játékokat azonban hébe-hóba kipróbálok, a legtöbbször egyszerűbbeket, de van mikor belevágok egy nagyobba is.

A Nyáron próbáltam ki a Travian-t, gondolhatjátok, hogy 2 hét után miért töröltem az accountomat… Nem volt rossz, de egy idő után borzalmasan unalmas és túl egyszerű. Egy darabig nem is mertem hasonló online játéknak nekifogni, de ma mégis úgy döntöttem, hogy kipróbálom az Ikariam-ot, ami főleg a grafikája miatt fogott meg.

Az Ikariam a Travianhoz hasonló böngészőben játszható ingyenes online stratégiai játék, melyet a GameForge álmodott meg és hozott létre. A játék abból áll, hogy az ókorban városokat alapítunk, azokat építgetjük és fejlesztjük, célunk pedig a ranglista tetejére jutás. Mint mondtam engem főleg a grafikája fogott meg, de lenyűgözött a legtöbb hagyományos, offline játékkal vetekedő bonyolultsága is.

A játék működését nem részletezném, mert sokaknak, köztük nekem is addig érdekes a játék, amíg rájövünk, hogy hogyan működik, mit kell csinálni és ami a legfőbb, milyen sorrendben. Ez a remek játék több nyelven, köztük magyarul is elérhető és regisztráció után ingyenesen játszható.A hozzászólások lezárultak.