Online torrent kliens - Szoftver Tippek

Online torrent kliens

Ma a torrent (BitTorrent) egyike a legelterjedtebb letöltési formáknak. Ennek több oka is van, melyek közül a legfontosabb, hogy letöltéseink megállíthatók, folytathatók, így egy esetleges áramszünet vagy lefagyás esetén nem kell elölről kezdenünk a letöltéseket. Hátránya, hogy ha torrent formában szeretnénk letölteni, akkor egy klienst kell telepítenünk gépünkre, ami aztán letölti nekünk a kívánt fájlokat.

Egy torrent kliens nem olyan nagy és nem igényel akkora rendszerkövetelményt, hogy ne installáljuk fel gépünkre, azonban lehetnek olyan helyzetek amikor nem telepíthetünk semmiféle szoftvert, mi azonban mindenképpen a torrent protokollt szeretnénk használni.

Ilyen helyzetekben nyújt segítséget a BitLet.org, amely egy Javan alapuló webes applikáció, mely lehetővé teszi a torrent protokoll használatát bármilyen installált szoftver nélkül.

BitLet

A rendszer teljesen ingyenes. Csupán a .torrent fájl URL címét kell megadnunk és indulhat is a letöltés. A BitLet is, akárcsak bármely más asztali klien képes folytatni a letöltést onnan, ahol abbahagytuk.

Használatának komolyabb hátrányát nem látom, esetleg annyi, hogy logolhanak, de ha legális torrenteket töltesz le, akkor nem lehetnek következményei.A hozzászólások lezárultak.