Pont ilyen templatet akarok! - Szoftver Tippek

Pont ilyen templatet akarok!

Nagyon gyakran találkozunk weboldalakkal, amelyeket ismert motro hajtanak, de számunkra ismeretlen templatet használnak. De minden webmester igyekszik eltüntetni az árulkodó nyomokat – a lap alján található backlinket a szerző oldalára – így számunkra elég nehéznek tűnik a template megszerzése.
Pedig nagyon egyszerű! Csak annyit kell tenni, hogy megnézünk egy, a templatehez tartozó képet: Mozilla Firefoxban: jobbkatt a képre, majd katt a “View background image” menüpontra, Internet Explorerben: na itt ismét bebizonyosodik a Firefox felsőbbrendűsége, mert ilyen funkció az IEbe nincs… szóval meg kell nézni az oldal forráskódját és keresni egy kép url-t.
Ha megvan egy kép URLje, akkor már meg is van a template neve, csak ki kell olvasni a címből. Ha ismerjük a scriptet, akkor egyszerű a dolog, de ha nem, akkor sincs nagy baj, mert a templatek általában templates vagy themes, esetleg skins nevű könyvtárakba vannak tárolva.
Na, akkor a sok blabla után itt egy példa… A blogom templatejéből galád módon én is töröltem a designer oldalára mutató linket. Link nincs, szóval következik a fenti módszer a template nevének megkaparintásához. Megnézek egy, a templatehez tartozó képet és az URLből egyszerűen kiolvasom a template nevét:
http://…/wp-content/themes/blackish/images/image_header.jpg
Ezután csak be kell írni a gugliba a template nevét és kis keresgélés után meg is van a template lelőhelye…A hozzászólások lezárultak.