Reklámok blokkolása Android rendszereken - Szoftver Tippek

Reklámok blokkolása Android rendszereken

A népszerű AdBlock Plus alkalmazás immár elkészült Androidra is és elérhető a Google Play boltból. Nem feltétlenül szükséges root hozzáférés a telefonunkon, de néhány funkciója használhatatlanná válik, ha nem rootolt készüléken kívánjuk használni. Az applikáció segítségével blokkolhatjuk a reklámokat mikor telefonunkról böngésszük a webet vagy akár az egyes applikációkban megjelenő hirdetéseket.

Az AdBlock Plus Androidos verziója is, a desktop verzióhoz hasonlóan listákat használ, amelyekre a felhasználó feliratkozhat, így a reklámok túlnyomó részét egyszerűen blokkolhatjuk Androidos készülékünkön.

AdBlock Plus Android

Az applikáció egy kis ikont jelenít meg a figyelmeztetések között, ezt a beállításoknál kivehetjük. Ugyanitt iratkozhatunk fel a kívánt listákra is. Egyelőre sajnos nincs “whitelist” funkció, amelyen megadhatnánk, hogy mely weboldalak és applikációk esetében ne blokkolja a reklámokat, de talán a közeljövőben ez a funkció is belekerül.

Reklamok blokkolasa Android készülékeken

Az applikációt az Xperia U készülékemen teszteltem és remekül működött. A SzoftverTipp-ről is blokkolta a Google hirdetéseket mikor a böngészőben nyitottam meg és számos olyan applikációból is a reklámokat, amelyek idáig tele voltak velük.A hozzászólások lezárultak.