Safari 4 - Szoftver Tippek

Safari 4

Tavaly nyáron próbáltam először ki a Safarit, elsőre nagyon gyorsnak tűnt, tetszett, ahogy az oldalakat jelenítette meg, azonban rendkívül bugos volt, így törlése elkerülhetetlen volt, ráadásul azóta undorodom az Apple cuccoktól és szoftverektől. Most azonban itt a Safari új verziója, a Safari 4, amely a pletykák szerint még gyorsabb, mint elődje, így nem hagyhattam ki…

Az új Safari béta verziója ingyenesen letölthető, a 150 feature listája meg itt tekinthető meg, amelyek között jócskán akadnak figyelemre méltó újdonságok.

safari_4

Első ránézésre kellemes, de valamiért hiányzik az Apple-feeling, amit a nyáron éreztem, amikor először próbáltam ki a Safarit. Hála a “Windows Integration” funkciónak, eltűnt a kék csúszka, a tabbar (régi titlebar) is gagyibb lett, főleg az én Windows témámmal. Ráadásul úgy érzem, hogy a Chrome felületét koppintották le: a fülek felkerültek a titlebar helyére, a menüsorból is csak két gomb lett, mint a Chromeban. A “Top Sites” is fölösleges koppintásnak tűnik, nekem úgy tűnik, hogy nagyon lassítja a böngésző indulását.

safari_4_html

safari_4_javascript

A tesztek szerint a Safari minden téren (html, JavaScript) veri a népszerű böngészőket, a Firefox és IE7 mellett még a Chromeot is. Nem tudom, hogy annyira gyors-e, mint ahogy azt a grafikon mutatja, de érezhetően gyorsabb, mint a vetélytársak.A hozzászólások lezárultak.