Safarihoz hasonló szövegmegjelenítés Windowson - Szoftver Tippek

Safarihoz hasonló szövegmegjelenítés Windowson

Mikor kipróbáltam a Safari böngészőt Windowson, a legjobban a szövegek megjelenítése miatt tetszett (talán csupán csak azért). A szövegmegjelenítés, az oldalak könnyű olvashatósága annyira megfogott, hogy már-már lecseréltem volna a Firefoxot az Apple böngészőjére, de most örülök, hogy nem tettem…

Bár nagyon tetszett a Safari, még mindig jobbnak tartom a Firefoxot. Csupán a szövegmegjelenítés miatt cseréltem volna le, de nem tettem, inkább maradtam a nehezebben olvasható szövegeknél. A múlt héten azonban ráakadtam a GDI++ra, ami segítségével Windowson minden alkalmazásban a Safarihoz hasonló font renderinget kapunk:

Előtte:

elotte

Utána:

utana

A szoftver ingyenesen letölthető és nincs szükség telepítésre. Letöltés után csupán csomagold ki és futtasd a gditray.exe állományt. Ha tetszik és szeretnéd, hogy mindig így jelenjenek meg a szövegek, akkor állítsd be, hogy a rendszer indulásakor automatikusan induljon.

Lehet, hogy nektek is akad pár szoftver amibe picit rosszabbul lehet olvasni a szöveget – nálam a Eclipse-be – de a System Trayből egyszerűen kikapcsolhatjuk.A hozzászólások lezárultak.