Skype – Elküldött de még nem továbbított üzenetek törlése - Szoftver Tippek

Skype – Elküldött de még nem továbbított üzenetek törlése

Nem tudom, biztosan kerülnek olyanok akiknek van Skypeon olyan partnerük, aki csak ritkán lép be, így lehet, hogy a ma elküldött üzenetet csak egy hét múlva fogja megkapni, mikor belép. De lehet, hogy arra már nem lesz aktuális az üzenet és törölni szeretnénk azt…

Akik gyakran használják a Skype-ot azonnali üzenetküldőként, azok már biztosan eleget bosszankodtak, azon, hogy az üzeneteket nem mindig továbbítja azonnal a rendszer, hanem gyakran egy pár másodperc után. Ez azért van, mert a rendszer különbözik a más azonnali üzenetküldők rendszerétől. A figyelmesebbek azt is észrevehették, hogy a partner az “offline” üzeneteket nem kapja meg mikor belép ha mi is nem vagyunk bejelentkezve. Ez azt jelenti, hogy az offline üzeneteink nincsenek tárolva egy szerveren, amiről elküldenék neki azokat mikor belép.

A Skype a mi gépünkön tárolja az üzeneteket, ha megnyitjuk az offline-ban lévő partnerünk ablakját, akkor egy kis progress bar jelzi, hogy az üzenet még nem került továbbításra (“Not delivered yet” üzenet). Partnerünk az üzenetet csak akkor fogja megkapni, ha mindketten belépünk. Tehát nincs más dolgunk, mint saját gépünkről törölni az üzenetet. A Skype ezeket a “C:\Users\Windows_userneved\AppData\Roaming\Skype\skype_userneved” mappában tárolja a többi beállításaiddal együtt. Először én nekiestem és töröltem az egészet, mert nem találtam, hogy pontosan melyik fájlba menti a törölni kívánt üzeneteket. De így elvesznek a beállítások.

Szerencsére elegendő csak a logokat törölni. Így eltűnik majd minden üzenetünk, az is amit nem szeretnénk ha partnerünk megkapna. Ha törölni szeretnénk az üzeneteink logjait, egyszerűen csak válasszuk ki az Options menüpontot a Tools menü alól. A Privacy beállításoknál kattintsunk a Show advanced options gombra. A Keep history for mezőnél láthatjuk a Clear history gombot. Katt rá és kész is vagyunk.

Ez a trükk biztosan működik offline üzenetek esetében, de ha éppen beszélgetéskor mondtunk olyasmit amit nem kellett volna és elég gyorsak vagyunk, akkor azoktól is megszabadulhatunk viszonylag könnyedén.2 Comments