Szoftver blogok, portálok és oldalak - Szoftver Tippek

Szoftver blogok, portálok és oldalak

Néhány évvel ezelőtt a SzoftverTipp-en belül működött egy banner csere szolgáltatást, ami aztán idővel megszűnt, mert túl nagy volt a szerver terheltsége és rám szóltak, hogy kicsit fogjam vissza. Igazából csak induló, amatőr weboldalak használnak ma már banner cseréket a látogatottság növelésére, komolyabb weboldalaknál a látogatókat inkább keresőkből várják, mint más weboldalakról. A lényeg, hogy akkoriban szántam kis időt link építésre, így a bannercsere oldala még ma is eléggé erős, ezért gondoltam újrahasznosítom… 

Kicsit átalakítva  ugyan, de ismét elérhető az a link, amin régebb a bannercsere működött: szoftver linkek. Alapjában véve egy egyszerű webkatalógus, de mivel a SzoftverTipp-en belül hoztam létre, vigyáznom kell, hogy milyen linkek kerülnek be, hogy elkerüljem a Google haragját. Az oldal jelenleg PR3-as, amit kár lenne elpazarolnom, inkább megadnám más webmesterek számára is a lehetőséget, hogy egyszerűen hozzájuthassanak egy viszonylag erős linkhez. Viszont a SzoftverTipp látogatóinak is értéket szeretnék adni, ezért csupán olyan oldalak fognak bekerülni, amiket és magam is látogatnék és olvasnék. A SzoftverTipp linkkatalógusba csakis minőségi, szoftverrel foglalkozó oldalak, illetve blogok linkjei kerülhetnek be, erre különösen figyelni fogok, mert ne szeretném lábon lőni magam azzal, hogy a Google haragját kelljen elviselnem azért, mert kétes oldalakra linkelek.

Az oldalak ajánlása pofon egyszerű, nincs szükség regisztrációra se. Egyszerűen csak egy formot kell kitölteni, aztán elbírálás után megjelenítem a linket az oldalon. Semmiképp se kerülhetnek be rendes leírás nélküli vagy félkész, még építés alatt levő oldalak. Kötelező viszontlinket elhelyezni az ajánlott oldalon, ami a SzoftverTipp-re mutat. A visszalinkeket folyamatosan ellenőrzi a rendszer, így ha a későbbiekben eltűnne, akkor a rendszer automatikusan törli a linket is a linktárból.

Úgy gondolom, hogy a látogatók számára is hasznos lehet a linktár, hiszen rengeteg olyan érdekes téma van, amit a SzoftverTipp nem nem fed le, viszont más blogok igen. Érdemes figyelni majd a beküldött linkeket ;)A hozzászólások lezárultak.