Szoftver Tippek » Torrent letöltés legálisan

Torrent letöltés legálisan

Bár a torrent ma a legelterjedtebb letöltési forma, ha valaki meghallja a torrent vagy torrent letöltés szót, egyből arra gondol, hogy az illegális. Ez annak köszönhető, hogy megszámlálhatatlanúl sok torrent tracker létezik, ahonnan ingyenesen tölthetünk le filmeket, zenét, könyveket és szoftvereket, természetesen illegálisan.

Múltkor egy online torrent klienst mutattam be, amely lehetővé teszi a torrentek letöltését bármlyen előre installált torrent kliens nélkül. Most egy olyan oldalt szeretnék ajánlani, ahonnan ingyenesen és legálisan tölthetünk le torrenteket.

torrent letoltes

A LegalTorrents olyan torrentek letöltését kínálja, amelyeket maguk a szerzők osztottak meg, vagy beleegyeztek, hogy ingyenesen hozzáférhető legyen. Az oldalról ingyenesen tölthetünk le filemet, könyveket, hangos könyveket, animációkat, zenét, mindet legálisan.5 Comments

 • van egy kis csúsztatás az egészbe…

  Ma Magyarországon audio-vizuális művet letölteni legális. Pont. A feltöltés a nem legális, azonban úgy néz ki, hogy amíg ezt valaki nem ipari mennyiségbe űzi, hanem normálisan, otthoni körülmények között, ezt se büntetik. (ha valaki fizet a letöltését – pl. sms ftp – az még jogilag ugyanúgy legális letöltés). Sőt, elvileg csak akkor legális, ha saját eszközeiddel töltöd le (saját net, saját gép, stb.).

  Azonban, programokat, könyveket, semmilyen körülmények között (most a jogvédett programokról beszélek értelemszerűen, nem azokról amiket a készítője szabaddá tett) nem lesznek legálisak, ha nincs hozzá licenced. Letölteni letöltheted (pl. mennyiségi licencelés esetén az ms se ad telepítő médiát, azt neked kell beszerezned, letöltened).

  A torrent meg egy átviteli protokoll, nem az tehet róla, hogy mit töltenek vele a népek.

  Szóval, ez, hogy “ahonnan ingyenesen tölthetünk le filmeket, zenét, könyveket és szoftvereket, természetesen illegálisan.” ilyen formába csúsztatás, és a nép félrevezetése.

 • Persze, letölteni legális, de a bittorrent lényege az, hogy amit letöltesz, azt vissza is osztod, legalább egyszer, ami már nem az. Egy ftpről letölteni teljesen más, mert ott nem osztod vissza.

 • De a gyakorlat is engedi ezt, amíg nem ipari méretekbe (seed szerver, 1 gigabiten) teszed. Mert addig belefér abba a használatba, amit a cd/dvd/memoriakártya megsarcolásából beszedtek. Magyarországon.

 • Hello. Én a Torrentet mint letöltőprogramot szeretném letölteni, azt hogy kell? Kérlek segítsetek!

 • Most ez a legnépszerűbb torrent kliens, nézd meg: http://www.utorrent.com