Twitblogs – Twitter egy picit hosszabban - Szoftver Tippek

Twitblogs – Twitter egy picit hosszabban

Korábban már volt szó a Twitterről itt, a blogon, akkor azt mutattam meg, hogy hogyan jeleníthetünk meg linkeket automatikusan, amelyek blogunk legújabb bejegyzéseire mutatnak. Most egy újabb szolgáltatásra, a Twitblogsra szeretném felhívni a figyelmetek, ami lehetővé teszi, hogy túllépjük a Twitter korlátait és jóval hosszabb szövegeket vagy akár teljes blog bejegyzéseket írjunk.

Nem szeretem a Twittert, többször is próbáltam rászokni, de nem megy, bár az utolsó bejegyzéseim inkább a Twitterre valók, mint ide… Startból hülyeség azt kérdezni, hogy mit csinálok, mert a normális válasz a kérdésre az lenne, hogy “éppen a fenti kérdést olvasom” vagy “válaszolok a fenti kérdésre”, de sokszor jött, hogy csak annyit írjak, hogy “semmi közöd”. Na de mindegy, nem megy és ami nem megy azt nem kell erőltetni…

twitblogs

A napokban bukkantam rá a twitblogs.com-ra, egy viszonylag új, a Twitter köré épített szolgáltatásra, ami lehetővé teszi, hogy túllépjük a nevetséges 140 karakteres limitet, hiszen amint azt a név is sugallja, a szolgáltatás a Twitter és a blog ötvözete. A szolgáltatás használatba vételéhez nem szükséges regisztrálni, bejelentkezhetünk a Twitter felhasználónevünkkel és jelszavunkkal, aztán már semmi nem állíthat meg, hogy kilométeres szövegeket vagy akár teljes bejegyzéseket irkáljunk. A szöveg publikálása után egy egy új Twitter bejegyzés jelenik meg, amely tartalmaz egy linket, ami a legújabb Twitblogs bejegyzésünkre mutat.

twitblogs_bejelentkezve

twitblogs_link_twitterrol

Hmmm… egy blogbejegyzés és egy rá mutató link a Twitteren… vajon miért nem új az ötlet? Ja, hogy ugyanaz a végeredmény egy saját bloggal és a korábban már bemutatott TwitterFeed-del? Akkor meg miért használná valaki a Twitblogs-t? Szerintem a Twitblogs azok számára készült, akik nem kívánnak blogolni, mert arra a heti két-három mondatra, amit leírnának elég a Twitter és regisztrálni egy ingyenes blogszolgáltatónál bonyolult, viszont néhanapján annyira belejönnek a firkálásba, hogy a 2-4-5*140 karakter nem elég… Létezik egyáltalán ilyen felhasználó? Ha igen, akkor szőke és hobbija a shopingolás? Jó lenne, ha valaki megmondaná, hogy miért lenne érdemes használni, mert én nem tudom. Én a saját blog és a TwitterFeed-re teszem a voksom, ha arról van szó, hogy hosszú szövegeket irkáljak, azok linkje pedig megjelenjen a Twitteren…A hozzászólások lezárultak.