Ubuntu 12.10 gyorsítása – ablakok kicsinyítése - Szoftver Tippek

Ubuntu 12.10 gyorsítása – ablakok kicsinyítése

Még mindig nem az igazi, számomra túl lassúnak tűnik a felhasználói felület és nagyon zavar. A Windows felhasználói felületéhez képest jóval lassabbnak és jóval kevésbé kifinomultnak tűnik, így hiába elégíti ki az igényeim az Ubuntu, néha mégis egy kifinomultabb UIra vágyok, amely lag nélkül azonnal reagál a parancsokra. 

Eddig a Gnome volt az egyetlen grafikus felhasználói felület Linuxon, amivel sikerült megbarátkozni, sikerült testre szabni és annyi gyorssá tenni, hogy jól érezzem magam rajta. Ugyanezt próbáltam meg Unityn is, megszabadulni a fölösleges lagtől. Első lépésben az ablakok kicsinyítését sikerült gyorsabbá tenni. Ha megfigyeljük, kicsinyítéskor az ablakok lassan, jól láthatóan eltűnnek a Unity Launcherben. Nekem jobban tetszik, ha azon nyomban eltűnik az ablak, ahogy a kis ikonra kattintok.

Ez megoldható a dconf Editorral, pillanatok alatt csökkenthetjük az ablakok kicsinyedésének idejét.

dconf Editor

A bal oldali tree selectorban válasszuk ki a com > canonical > unity nod-ot. Láthajtuk, hogy a minimize-speed-threshold alapértelmezett értéke ‘100’. Írjuk át ‘0’-ra. A változtatások azonnal életbe lépnek, nincs szükség a rendszer újraindítására. Most ha egy ablakot lekicsinyítünk, az azonnal eltűnik. Lehet, hogy nem olyan szép, mint azelőtt, de sokkal gyorsabbnak tűnik, már nem érződik annyira laggynek a felhasználói felület.A hozzászólások lezárultak.