Ubuntu: fájlok törlése kukába küldés nélkül - Szoftver Tippek

Ubuntu: fájlok törlése kukába küldés nélkül

Ubuntu alatt a jobb click menü alatt nem jelenik meg a Delete opció, minden fájlt először a szemetes kukába küldünk, aztán egy idő után ki kell ürítenünk azt. Ebből a hosszú folyamatból kihagyhatjuk a szemetest, egyből is törölhetjük a fájljainkat…

Nem bonyolult a megoldás, csupán sokan rossz helyen keresgélnek. Nyissunk meg egy bármilyen foldert a Nautilus (Ubuntu fájlböngészője) segítségével, például a home folderünk vagy akár a szemetest. Katt az Edit menüre, majd válasszuk a Preferences menüpontot.

Egy kis ablak bukkan fel, itt válasszuk a Behaviour fület és a Trash szekciónál állítsuk be, hogyan viselkedjen a rendszerünk mikor törlésre kerül a sor.

File_Management_Preferences

Vegyük ki a pipát az első sor elől, így a rendszer nem fogja megkérdezni, hogy valóban törölni szeretnénk-e a fájlt vagy ki valóban ki szeretnénk-e üríteni a szemetesünk. Vigyázat, ha össze-vissza szoktuk nyomkodni a gombokat, esetleg erőszeretettel kattintgatunk a Delete menüpontra fontos fájljaink jobbclick menüjében, akkor inkább hagyjuk kipipálva ezt az opciót.

A második sort kipipálva és a close gombra kattintva egy újabb menüpont jelenik meg a jobbclick menüben: Delete. Ha ezt az opciót választjuk miután jobbkattintottunk fájlunkra, akkor az a szemetest kikerülve tűnik el.1 Comment