Új blogbejegyzések linkelése Twitteren - Szoftver Tippek

Új blogbejegyzések linkelése Twitteren

Bár regisztráltam, nem igazán foglalkozok a Twitterrel. Mint ötlet érdekes, hogy minden percen jelentsd, hogy éppen mivel foglalkozol, de egy-két nap és ráun az ember. Ha meg nem és tíz percenként eszedbe jut, hogy már milyen rég nem írtál, akkor hagyod minden tennivalód és szaladsz a legközelebbi gépig, hogy frissítsd a státuszod, ami elég sok időd elrabolhatja.

Én is kipróbáltam a Twittert, de egy idő után ráuntam, most már csak egy-egy eléggé jó vagy nagyon rossz film után írom le a véleményem, esetleg követelem vissza a két órát az életemől, amit a film nézésére pocsékoltam.

Pár napja gondoltam, hogy végül is nem is olyan rossz a Twitter, csupán nem látom a benne rejlő lehetőségeket. Vannak bloggerek, akik linkeket helyeznek el a legújabb bejegyzésükre, természetesen “manuálisan”. Létezik azonban egy ingyenes szolgáltatás, amely helyettünk csiripeli el, hogy új blogbejegyzést írtunk valamelyik blogunkon.

Az oldal neve TwitterFeed és használatához csupán három dologra lesz szükség: egy blog rss címére, egy Twitter accountra és egy OpenID-ra, amivel bejelentkezhetünk. Használatáról nem is írnék részletesebben, mert roppant egyszerű: belépünk egy OpenIDval, megadjuk a Twitteren használt adataink (felhasználónév és jelszó), a blogunk, vagy blogjaink rss címét és eállítjuk, hogy milyen időközönként lesse és jelentse ha vannak új bejegyzések az adott blogon.

A szolgáltatás teljesen ingyenes és annyi rss címet adhatunk meg, amennyit csak akarunk. Ráadásul nem feltétlenül egy Twitter fiókhoz kapcsolhatjuk rss címeinket.

És akkor most egy kis önreklám… eléggé unalmas emberke vagyok, de ha gondolod lesd meg a Twitter profilom: LacyG0 Comments