Unreal Commander - Szoftver Tippek

Unreal Commander

Az az igazság, hogy létezni se bírok a Total Commander nélkül. Nem elég a Windows böngészője, csak elveszek a rengetek megnyitott ablak között. Teljesen véletlenül akadtam rá az Unreal Commanderre, amely a Total Commander tökéletes alternatívája.

Amióta gépem van, a Total Commander ikonja mindig is ott lapult az asztalomon. Bár csupán az alapfunkcióit használom – fájl böngészés, ftp, rar fájlok kezelése – számomra elég gyorsan nélkülözhetetlenné vált. Picit zavart, hogy minden indításkor nyomkodni kellett a megfelelő gombot, de tűrhető volt.

Most sincs semmi bajom a Total Commanderrel, nem is állt szándékomban lecserélni, egy fórum poszt aláírásában találtam rá az Unreal Commander linkjére. Ha őszinte akarok lenni, a szoftver hivatalos oldalára kitett screenshotot eléggé gyerekesnek találom, azok a háttérképek… Általában azon nyomban zárom is be az oldalt, de ma nem tudom mi volt velem, képes voltam letölteni és telepíteni. Nem bántam meg.

unreal-commander

A szoftver tökéletes alternatívája a Total Commandernek, ráadásul ingyenes és induláskor nem kell a megfelelő gombot nyomogatni. Én mindent megtaláltam benne, amit a Total Commanderben imádtam. Első indításkor nem tetszettek az ikonok, de szerencsére azokat is lehet cserélni. Az egyetlen negatívum a memóriahasználat lehet, ami nem sok (~13,000K), de a Total Commander takarékosabb (~6-7,000K).

Szerintem egy próbát megér, én biztosan le fogom cserélni a Total Commanderem. Szerintem az ingyenes szoftverek soha nem lehetnek jobbak a kereskedelmi társaiknál, talán ebben az esetben is igaz, de megközelíthetik azok minőségét.2 Comments