Vista tippek: a User Access Control kikapcsolása - Szoftver Tippek

Vista tippek: a User Access Control kikapcsolása

A Linuxban talán az tetszik a legjobban, hogy nem nézik a felhasználót teljesen hülyének: egyszer beírod a root jelszót, aztán kényed-kedved szerint szerint változtathatod a rendszer beállításait. Sőt, fájlok törlésénél se kérdez rá, hogy valóban le akarod törölni az adott fájlt. Hát még szép, hogy törölni akarom, csak úgy nem nyomkodom a DEL billentyűt vagy kattintgatok a Delete menüpontra.

Ebből a szempontból (is) a Vista egy katasztrófa. Még elnézi neki az ember, hogy rákérdez, hogy biztosan meg akarunk szabadulni a már fölöslegessé vált fájljainktól, de igencsak bosszantó kezd lenni a felugró kis ablak akárhányszor valamilyen beállítást szeretnénk módosítani. Már annyira felhasználóbarát szeretne a Windows lenni, hogy az már fáj.

Szerencsére elég egyszerűen megszabadulhatunk a teljesen fölösleges és már idegesítővé vált folyton folyvást felbukkanó ablaktól. Nyisd meg a Control Panel-t, majd a User Accounts-ot. Kattints a Turn User Account Control on or off “linkre”, majd vedd a ki a pipát a Use User Account Control (UAC) to help protect your computer négyzetből, és kattints az Ok-ra. Kész is vagy, többé nem néz (annyira) hülyenék a Vistád…A hozzászólások lezárultak.