Windows 7 – Hagyományos tálca visszaállítása - Szoftver Tippek

Windows 7 – Hagyományos tálca visszaállítása

Nekem kifejezetten tetszik a Windows 7 tálcája, de mivel nem vagyunk egyformák, biztosan akad majd aki vissza szeretné kapni a korábbi verziókban már megszokott tálcáját.

A Windows 7 alapértelmezett módban (Always combine, hide labels) csak az applikációk ikonját jeleníti meg a tálcán, csoportosítva az azonosakat.

Windows_7_Taskbar1

Talán nem mindenki ül egész nap a gép előtt és ismeri minden szoftver ikonját, így jól jönne a szoftver neve is az ikon mellett. A Windows 7-ben még két beállítás közül választhatunk a tálca-tulajdonságok beállításánál (Jobbclick a tálcára > Properties):

Windows_7_taskbar_properties

Combine when taskbar is full és Never combine opciók közül választhatunk. Combine when taskbar is full opciót választva hasonlóan működik a taskbar, mint Vistán, megjelenik az applikáció neve az ikonok mellett, mikor meg már nincs több hely, akkor csoportosítja az azonos szoftvereket. Never combine módban ugyanúgy működik, csupán nem fogja csoportosítani az alkalmazásokat. Ha már nincs több hely, akkor kisebb lesz a gombok mérete.

Windows_7_taskbar2

Bármelyik opciót is válasszuk, még mindig változtathatunk a taskbarban megjelenő gombok sorrendjén. Ez is a Windows 7-ben megjelenő új funkció, amit eddig mindenki csak dicsért.A hozzászólások lezárultak.