Windows 7 lesz az új Windows végleges neve - Szoftver Tippek

Windows 7 lesz az új Windows végleges neve

Fura. Millennium, XP és Vista után úgy látszik, hogy a Microsoft felhagy a Windowsok névadásával és visszatér a kezdetekhez. A Vista (6. Windows) után a Windows család legújabb tagja egyszerűen csak a Windows 7 nevet kapja. Kevesebb kreativitás vagy csak egyszerűsíteni szeretnék a dolgokat?

Én jó ötletnek tartom a nevek elhagyását és csupán a számok használatát. Így majd az is könnyen el fog tudni igazodni a különböző Windows verziókon, aki nem igazán követi a változásokat a számítástechnika világában. Logikusnak fog tűnni, hogy a Windows X újabb, mint a Windows X-1 és nem kell Wikipédiát vagy más oldalakat bújni, hogy rájöjjünk melyik a legújabb Windows.

A sorszámozás is azon viszonylag kevés dolog közé tartozik, amit utálok az Ubuntuban. Nem a madárnevekbe akarok belekötni, csupán a verziószámokkal van bajom, meg a túl sűrű frissítésekkel. Nekem rengetegnek tűnik az évi két új verzió. Szerintem bőven elég lenne évi egy teljes frissítés, az egyes komponensek úgyis havonta, esetleg hetente frissülnek. Sokkal egyszerűbb lenne, ha egyszerűen csak természetes számokkal jelölnék a verziókat és nem valósokkal. Ha valakinek most a 8.04 van telepítve és valahol olvassa, hogy hamarosan jön a 8.10, akkor az első reakció az lesz, hogy “Úristen! Kihagytam 5 verziót!”, pedig nem. A tizedespont előtti szám a megjelenés évét, az utáni pedig a hónapot jelöli.

De vissza a Windowshoz… Valamikor az a pletyka terjengett, hogy talán a Windows 7 lesz a Windows család utolsó tagja, utána a Microsoft egy teljesen új operációs rendszeren fog dolgozni. Akkor meg miért pont az utolsó tagnak nem adnak valamilyen hiper-szuper-vásárló-csalogató nevet?1 Comment