Windows és Office billentyűkombinációk tanulása - Szoftver Tippek

Windows és Office billentyűkombinációk tanulása

Ha valaki már legalább 4-5 éve használ számítógépet és Windows vagy más GUIval rendelkező operációs rendszert, az hamar rájött, hogy olyan egyszerű feladatok is, mint állományok másolása és beillesztése vagy ablakok kicsinyítése, esetleg cseréje sokkal gyorsabban végrehajtható úgynevezett billentyűkombinációkkal, mint az egeret vagy touchpadet használva…

Arra mindenki hamar rájön, hogy hamarabb megy két gombot lenyomni, mint egérrel kattintgatni, azonban a legtöbben csupán egy pár billentyűkombinációt tudunk kívülről, amiket másoktól ellesünk, a többségünk lusta utánuk olvasni a bemagolásról nem is beszélve, hiszen több száz billentyűkombináció van a Windowsban és Microsoft Officeban, na meg értelmetlen is lenne az egészet bemagolni, ha még felét se használjuk.

A KeyRocket segítségével könnyedén megtanulhatjuk azokat a billentyűkombinációkat amelyekre szükségünk van és jól jönnének a mindennapokban. A szoftver saját, non-commertial használatra ingyen letölthető és használható. Kizárólag Windows operációs rendszeren fut és szükség van .NET Framework 3.5-re a futtatásához.

A KeyRocket segítségével nagyon könnyedén jegyezhetjük meg a billentyűkombinációkat. Nekünk semmi dolgunk nincs, csupán dolgozni úgy, ahogyan eddig is tettük, a KeyRocket pedig a háttérből figyeli a tevékenységeink, aztán ha észreveszi, hogy többször is egérrel oldottunk meg egy feladatot ahelyett, hogy egy billentyűkombinációt használtunk volna, akkor megsúgja, hogy létezik egy billentyűkombináció is arra feladatra, amivel sokkal hamarabb elvégezhetjük, mintha az egeret vagy touchpadet használtunk volna.

A KeyRocket szoftvert használva azokat a billentyűkombinációkat tanulhatjuk meg leghamarabb, amelyeket a leggyakrabban használjuk, ráadásul egyenként tanuljuk meg őket, miközben ugyanúgy dolgozunk a számítógépünkön, mint máskor, így sokkal hatékonyabban tanulunk és a lista bemagolására se kell időt fordítanunk.A hozzászólások lezárultak.